Hüseyin Sipahi mi
Ahmet Poyraz mı?
29 Mart'ın en çekişmeli seçimi: Çekmeköy. Ortada; geleceğin en prestijli topraklarına sahip olan bir ilçe var. Bir yanda; iktidar ve büyükşehir gücünü arkasına alan Ak Parti adayı Ahmet Poyraz, değer yanda tek başına bir ordu gibi duran, güçlü isim CHP adayı Hüseyin Sipahi. Kıran kırana bir yarış olacağı kesin. İkisi de tüm kozlarını masaya koyacak.
Çekmeköy, başka hiçbir yere benzemez ve ilçe olması nedeniyle bu ilk dönemi çok önemli. Çekmeköy; değil İstanbul, tüm Türkiye'nin gözbebeği. Çoğu Avrupa kentleri ile de yarışabilecek kapasitede. Verimli kaynakları, 2/B arazileri, yerleşimi, ulaşımı ve her türlü potansiyeli ile Çekmeköy, zengin bir ilçe. Böylesine önemli bir ilçenin geleceğinde söz sahibi olmak ise her yiğide nasip olmaz.
Bugün itibarı ile; her ikisinin de şansı eşit gibi gözüküyor. Ömerli'den Taşdelen'e, Alemdağ'dan Çekmeköy'e; herkes birbirine şu zor sorunun cevabını soruyor: ?Ahmet Poyraz mı, Hüseyin Sipahi mi kazanır?' Her iki ismin de kendince avantajları var ve güçlüler. Ahmet Poyraz, kaybetmeyi kabullenecek biri asla değil. Bugüne kadar ki iş ve siyasi yaşamı da hep kazanmak üzerine kurulu.
Hüseyin Sipahi deseniz, Poyraz'dan aşağı kalır yanı hiç yok ve ismi adeta bir marka ve ekol olmuş biri... Meclis üyelikleri için liste savaşları da başladı. Oluşturulacak listelerden sonra fark ortaya çıkar. Sonrasında ise tanıtım ve çalışma üstünlüğü ile bu fark iyiden iyiye hissettirilir. Her ikisinin de seçim gününe kadar uyuma lüksü bile yok.
İşin rengi ise son bir haftada belli olur... Çekmeköy'de oy dağılımı belli. ?Sağ' ve ?sol' oyları kafa kafaya. İlçenin yöresel dernek gibi sivil toplum kuruluşları ve sevilen işadamlarını arkasına alan seçimi götürür. Geriye ise mazbatayı alıp işbaşı yapmak kalır...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72