Toplumumuzun bugün için en büyük ihtiyacı hoşgörü.  Karşımızdakinin fikirlerine saygılı davranma alışkanlığımız ne yazık ki her geçen gün azalıyor. Herkes kendi fikrinin, görüşünün en doğru olduğunu söylüyor ve kesinlikle taviz vermiyor.
İnsanlarımız arasında paylaşma,  el ele verme, dolayısıyla daha güçlü olma alışkanlıklarımız maalesef gün geçtikçe azalıyor. Bu görünüş hiç de iyi değil. Karşısındakine toleranslı davranmayı bilmeyen, her şeyin en iyisini kendisinin bildiğini sanan insanlarla bir yere varamayız.
Siyasi parti sorumlularına bakıyorsunuz devamlı birbirlerini eleştirme, hakarete varan konuşmalar. Kesinlikle aralarında hoşgörü, birlik ve beraberlikten eser yok. Maalesef toplumun hemen kesiminde bu paylaşım, hoşgörülü anlayış bir türlü gelişmedi.
Birçoğu birbirine çamur atmak peşinde. Oysa günümüz birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyacağımız bir zaman. Bugünün siyasi ortamında savunulabilecek, halka anlatılabilecek yüzlerce konu var. Bakın zamlar yağmur gibi yağıyor. İşsizlik başka bir konu.. Fakat bazı partililer yine eskiden kalma, bir türlü vazgeçilmeyen alışkanlıklarını sürdürüyor.
?Her şeyi ben bilirim' veya ?Her şeyi bizim parti çözümler' gibi iddialarla boş konuşup, halkın taleplerini, sıkıntılarını yok sayarsanız olmaz. Öncelikle partiler içinde disiplinin daha sonra da partililer arasında disiplin sağlanır ve Meclis çatısı altında birlik-beraberlik sağlanırsa bakın bugün büyük sorunlar olarak karşımızda duran meseleler nasıl da kolayca çözümlenecek.
Zaman geçirilmeden bu gerçekleşmezse bizleri ileriki günlerde içinden çıkılmaz, karmaşık sorunların beklediği günler bekliyor? Yıllardır gazete ve Tv'lerde izlersiniz, bir siyasetçinin başka partiden birini övdüğünü gördünüz veya duydunuz mu?..
Veya, bir belediye başkanının, bırakın rakip partili bir belediye başkanını, kendi partisinden bir belediye başkanının yaptığı bir işten övgüyle bahsettiğine şahit oldunuz mu?.. Ne gezer? Veya, ?Geçmişte çok güzel işler yapılmış, biz de onun üzerine şunları şunları yapıyoruz' sözünü hiç duydunuz mu?..
Siyasiler birbirleriyle birlik ve beraberliği ne zaman sağlıyorlar; iyi işler yapanın ayağını kaydırmak için? Kendilerine rakip gördüklerini ezip yok etmek için? ?Aman büyümesin, sivrilmesin, bize rakip olmasın, koltuğumuza göz dikmesin' düşüncesiyle? Bu durum çok partili sisteme geçtiğimiz yıllardan beri hiç değişmedi?
Gidiş bu gidiş olursa, belli ki yakın gelecekte birbirinden hoşlanmayan insanlar arasında çatışmalar artacak, belki de yayılacak. Biraz geriye dönüp baktığımızda daha önce olanları hatırlayalım. Türkiye, hoşgörüsüzlük ülkesi olmaktan çıkıp birbirini seven, saygı gösteren insanlar topluluğu haline gelmeli. Tabii ki kimse kimseyi sevmek zorunda değil? Ama herkes herkese tahammül etmek ve haklarına saygı duymak zorunda?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.