Ülkemiz her bakımdan cennet gibi bir ülke? Tabii güzellikleri, verimli toprakları, her tür ürünün kolayca yetiştirilmesine elverişli? Gelin görün ki bu topraklar üzerinde yaşayan birçok insanımız da kazanmayı gayrimeşru yollardan ve de insan sağlığını dikkate almadan yeğliyor?
Son olarak medyaya yansıyan kaçak ve zararlı ürünler? Baldan zeytinyağına, gözlükten ilaca kadar sahte ürün cenneti olduk adeta. İlk olarak bal reklamları TV'den yayınlandı. 4 kilosu 80-100 TL sloganıyla.  Zeytinyağına, hatta ilaca kadar pek çok ürünün sahtesi yapılmaya başlandı. İnsan sağlığı sadece bu sahte ürünlerle değil; yediğimiz gıdalar, içtiğimiz meşrubatlar nedeniyle de tehlikede?
Halkımızın bir kısmı maalesef çok saf. Şu son bal rezaleti, halkımızın bir kısmının ne kadar saf ve aldatılmaya yatkın olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yahu her ucuz ürünün vardır bir sakat tarafı? Bunu maalesef düşünemiyoruz? Bazılarımız var ki, bedava bir mezar bulsa, içine girip örtün üstümü diyecek kadar ucuzluk ve kelepir meraklısı.
Kilosu 20 liraya doğal, sağlıklı, halis bal olur mu? Kesinlikle olmaz. Tamam alım gücün bu kadar? İyi de sor soruştur ve sağlığını tehlikeye atma? Almanya'da ve diğer medenî ülkelerin gazetelerinde, tv'lerinde böyle ucuz bal reklamları yapılsaydı, en geç bir hafta içinde ilgili makamlar araştırmalara başlar, numune alıp tahlil ettirir ve sahtekarların çanlarına ot tıkardı.
Zaman zaman medyada haberlerine rastlıyoruz: ?Filan ülkeye gönderilen mandalinalar iade edildi... Falan ülke kuru kayısılarımızı geri gönderdi... Feşmekan ülke domateslerimizi kabul etmedi'... diye?
Neden acaba? Çünkü bizde gıda maddelerine aşırı miktarda kimyevî madde katılmakta. Kanunlarımız, tüzüklerimiz bu aşırılıkları yasaklıyor ama kim okur, kim dinler... Yakında yaz mevsimi gelecek, kavurucu sıcaklarda büyük miktarda su tüketimi olacak. Çeşitli markalarda su satan bayilerden geçilmiyor?
Peki piyasada satılan bütün sular kanunlara, nizamlara uygun mu? Bunların sıkı şekilde tahlili, denetimi yapılmakta mı? Hiç zannetmiyorum... Simitlerin de tadı değişti. İthal malı susamlar çok ucuzmuş ama genetiğiyle oynandığı için zararlı ürünlermiş.
Maalesef para her şeyin önüne geçiyor Türkiye'de.. Suç sadece devlette değil bunları yapanlarda. İnsan biraz düşünür ?benim oğlum, kızım, ailem de bundan yiyecek' diye?. Ama nerde? Denetleme ülkemizde maalesef çok zayıf. Denetime gidilecekse de o firmanın hemen haberi oluyor zaten. Bu sahte ürünlerin çoğu, marketlerde satılmıyor mu?
TV'lerde bu ürünlerin reklamı yapılmazsa, halkı aldatanlar sonra o TV kanalına reklam vermez...Biz bu saflık ve enayilikte devam edersek, daha nice ballar yer, zokalar yutarız.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72