Medya, her türlü bilgiyi insana ve topluma ileten, eğlendirme, bilgilendirme ve eğitme gibi üç ana sorumluluğu olan görsel, işitsel ve hem görsel hem işitsel araçların tamamına medya adı verilmekte. 
İnsanlar günlük hayatlarında daima iletişim kurarlar. Çağdaş dünyada hayat türü, insanları iletişim araçlarına daha da bağlamaktadır. Çünkü haberleri, düşünceleri ve duyguları bildirmektedir. Düşünceleri paylaşma veya karşılıklı alışveriştir. 
Medya; görsel sanatları, müziği, tiyatroyu ve tüm insanların davranışlarını kapsar. Medya; bilgileri yayar, eğitir, eğlendirir veya bilgiye yönelik davranışlar ortaya koyar. Bu sayede insanlar görerek, duyarak, okuyarak edinmiş oldukları bilgileri çevresindeki insanlara yansıtır. Bazı kesimler desteklerken bazı kesimler de tepki gösterir. 
Görsel sanat yazılı araçlardan daha etkilidir. Günümüzde insanlar büyük bir zamanlarını televizyona ayırıyor. Medyanın temel görevleri ise; bilgilendirme, yönlendirme, eğitme, duyguları dile getirme, toplumsal ilişki kurma, eğlendirme ve uyarmadır. 
Her çeşit bilgiyi bireye ve topluluklara aktaran, eğlendirme, bilgilendirme ve eğitme gibi 3 temel sorumluluğa sahip görsel, işitsel ve hem görsel, hem işitsel araçların tümüne medya diyoruz. Çağdaş dünyadaki yaşam türü, kişileri iletişimin teknik araçlarına daha çok bağımlı kılmakta. 
Görsel kanallar, yazılı araçlardan daha etkilidir. İnsanların çoğu televizyon karşısında haftada en az 15 saat oturuyorsa, yazılı basın için günde 15 dakika bile oturmuyor. Çoğu TV programları; yönlendirici, paylaşımcı, katılımcı işler. Bunlar daha çok sayıda alıcı veya hedef kitleye iletilir.
Günümüzde gazetelerin yerini televizyon alırken, yerel haberler için gazeteler en önemli kanal görevini üstlenir.  Bilgilendirme, yönlendirme, eğitme, duyguları dile getirme, toplumsal ilişki kurma , eğlendirme, uyarma ...
Deneyimlerin, düşüncelerin , tepkilerin, duyguların paylaşılmasını sağlayan bu medya araçları, bireyler arasındaki iletişimin temelidir.İletişim kuran kaynak kişiyi istediği biçimde etkileyebilir. Kişi de bunları algılayıp , yorumladıktan sonra yanıt verir, yani belirli bir tepki gösterir. Bu iletişim kişinin kendini tanımasına , kendisini bulmasına da yardımcı olur.
İletişim kurarken kişi kendi inançlarını , duygularını da daha iyi çözümleyebilir.
Dinleyerek, izleyerek , okuyarak kazandığı bilgilerle de seçim yapma olanağı doğar. Bunları bir başkasına iletir, bunlar paylaşılır ve birbirlerinin davranışlarından etkilenebilirler. Toplumun yapısında sürekliliği sağlayan da, değişimi yaratan da iletişimdir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72