CHP BEYKOZ'DAKi 'AVANTA KRiZi' NEDEN SUSPUS OLDU

Beykoz'daki bazı kaçak yapıların fotoğraflarını çekip...

CHP BEYKOZ'DAKi 'AVANTA KRiZi' NEDEN SUSPUS OLDU

Beykoz'daki bazı kaçak yapıların fotoğraflarını çekip...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP BEYKOZ'DAKi 'AVANTA KRiZi' NEDEN SUSPUS OLDU
Beykoz'daki bazı kaçak yapıların fotoğraflarını çekip sonra da inşaat sahipleri ile bir takım özel görüşmeler yaptıkları iddiası ile il disiplin kuruluna sevkedilen CHP'li dört meclis üyesi ve Nagihan Akan başkanlığındaki ilçe örgütünde herşey suspus olmuş gibi gözükse de vicdanının sesine kulak veren Beykoz kamuoyu merakla soruyor: "Paşabahçe'deki bu villalardan CHP'li hangi meclis üyesi, ne karşılığında, kaç para avanta istedi, ilçe örgütü başkanı ve yetkilileri niçin susuyor?"

Gazeteniz Flashaber geçtiğimiz ay Beykoz CHP'de yaşanan meclis üyesi krizinin yansımalarını yayınlamıştı. O dönem, yeni ilçe başkanı olan Nagihan Akan, 4 meclis üyesini ilçedeki bazı kaçak inşaatlardan avanta istedikleri iddiasıyle il disiplin kuruluna sevketmişti. Rüşvet ithamı ile CHP İl Disiplin Kurulu'na sevkedilen Halit Kılıç, Naci Candaş, Mustafa Yiğit ve Nihat Arıcan'dan oluşan 4 meclis üyesi de bambaşka iddialar öne sürmüştü.

 

""

İLÇEDEKİ KAÇAK YAPILARIN

FOTOĞRAFINI NiÇiN ÇEKTİLER?

 

CHP İlçe Başkanı Nagihan Akan'ın, "İlçedeki kaçak inşaatların fotoğrafını çekip sonra da inşaat sahipleri ile özel görüşmeler yaptıkları için disipline sevk edildiler" dediği 4 meclis üyesi, söz konusu kaçak yapılar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve bu durumdan rahatsız olan ünlü bir işadamının CHP İlçe Örgütü'ne baskı kurması sonucu kendilerinin disipline verildiklerini iddia etti.


""

 

'SUÇ DUYURUSU' İÇİN DEDİLER

AMA BELGESİNİ ÇIKARMADILAR

 

4 meclis üyesinin, tüm bu iddialar karşısında kendilerini temize çıkaracak olan suç duyurusu belgesini sır gibi saklayarak kamuoyuna açıklamaması ise böyle bir belgenin varlığıyla yokluğunu tartışmalı hale getirdi ve hedef oklarının kendileri üzerine dönmesine neden oldu. Adı geçen meclis üyeleri, suç duyurusu belgesini açıklamamakta ısrar ederken yeni bir iddia daha ortaya attılar.

 

""

ÜNLÜ BİR İŞADAMI İLE '150 BİN

YETMEZ 300 BİN VER' PAZARLIĞI

 

Meclis üyeleri, o dönemki yayınlarımızda dile getirdiğimiz haberde bahsi geçen ünlü işadamının, CHP Beykoz İlçe Örgütü'ne bağış adı altında 150 bin lira teklif ettiğinı, İlçe Başkanı Nagihan Akan ve bazı yönetim kurulu üyelerinin ise 300 bin lira istediklerini iddia ettiler. 4 meclis üyesi, ilçedeki kaçak yapılaşma ile ilgili olarak CHP'li meclis üyelerinin muhalefet etmeme karşılığı olarak yaşanan bu pazarlık sonucunda kendilerinin disipline sevkedildiklerini öne sürdü.

 

MEVZUNUN ASIL ÇIKIŞ NOKTASI PAŞABAHÇE'DEKİ BU LÜKS VİLLALAR MI?

 

Sonrasındaki süreçte ise hem Nagihan Akan başkanlığındaki CHP İlçe Örgütü'nün hem de adı geçen 4 meclis üyesinin suskun kalması, Beykoz kamuoyunun vicdanında rahatsızlık yaratan soruların artmasına neden oldu. Şimdi Beykoz kamuoyu, o dönem fotoğrafı çekilip sonrasında sahipleri ile özel görüşmeler yapıldığı iddia edilen Paşabahçe'deki bu lüks villalardan kimin, ne karşılığında ne talep ettiğini soruyor ve CHP'nin hem meclis üyeleri hem de ilçe başkanından açıklama bekliyor.

 

""

 

17 Ağustos tarihli sayısında manşetten, sonraki günlerde ise sürmanşetten konuyu dile getirmiş Beykoz kamuoyunun dikkatine sunmuştu. O dönem yeni ilçe başkanı olan Nagihan Akan ve disipline sevkedilen 4 meclis üyesi, günlerce birbirleri hakkında vahim iddialarda bulunmuşlardı. Bir süre sonra ise her şey aniden kesildi. Şimdi geriye Beykozlular'ın soruları kaldı.

                                         

 

""


Ön görünüm nerde kaldı Boğaziçi İmar Müdürlüğü!

Büyükşehir Belediyesi

 

Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün ses çıkaramadığı büyük ağbilerin bu villalarına öngörünüm yasası neden işlemiyor? 

Paşabahçe'de aylar süren yapım çalışmalarının ardından bu görünüme getirilen lüks villalar, kendi evine çivi dahi çakmasına izin verilmeyen bölge insanının, "Bizler tadilat bile yapamazken onlar villa konduruyorlar. Hani öngörünüm nerde kaldı ey Boğaziçi İmar Müdürlüğü" diye yetkililere sesleniyor.

Beykoz Paşabahçe'deki bu villalar, uzun sürecek bir tartışma gündemi olacak gibi gözüküyor. CHP'li belediye meclis üyeleri bu villaların fotoğraflarını çekip sonra da sahipleri ile özel görüşme yaptılar iddiasıyla il disiplin kuruluna sevkedilmişlerdi. O dönem meclis üyeleri, "fotoğrafları suç duyurusunda bulunmak için çektik" dediler. Fakat sonradan suç duyurusuna ilişkin belgeyi açıklamadılar. CHP'li yöneticiler ise il disiplun kurulu kararının ardından suspus oldular. Geriye ise işte bu, 'öngörünümü hiçe sayan' villalar kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne seslenen bölge insanı, bize çivi dahi çakmamıza dahi izin verilmezken birileri öngörünümü hiçe sayan villalar konduruyor. Boğaziçi İmar Müdürlüğü nerde ve ne iş yapıyor" diye soruyor. 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3