Çekmeköy'de Aşure bereketi

Çekmeköy Belediyesi binlerce kâse aşure dağıttı...

Çekmeköy'de Aşure bereketi

Çekmeköy Belediyesi binlerce kâse aşure dağıttı...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'de Aşure bereketi


Çekmeköy Belediyesi binlerce kâse aşure dağıttı. Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayına merhaba dediğimiz bu günlerde Aşure bereketi yaşanıyor. Müslümanlar için kutsal sayılan Muharrem ayında pişirilerek konu komşuyla paylaşılan Aşure, 3 yıldır Çekmeköy Belediyesi tarafından halka dağıtılıyor.

Geleneksel hale gelen Aşure günü kutlaması için hazırlanan 20 bin kâse Aşure, 17 mahallede Çekmeköylüler'e ikram edildi. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Kevser Camii'nde kıldığı Cuma namazının ardından vatandaşlarla buluştu. Aşure kazanının başına geçen Başkan Poyraz, Aşure ile birlikte sevgi ve mutluluğu da paylaştıklarını söyledi.

Kevser Camii'nde Aşure dağıtımı yapan Başkan Ahmet Poyraz'a AK Parti İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel ve Kızılay İlçe Başkanı İlhami Yıldırım eşlik etti. Cebir Camii'nde dağıtımı Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, Şahinbey Camii'nde ise Başkan Yardımcısı Latif Coşar yaptı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3