Hemen her gün yazılı ve görsel medyada çıkan sağlıklı beslenmeyle ilgili haber ve tavsiyeler can sıktı. Bilen, bilmeyen, doktoru, doktor olmayanı ahkam kesiyor. Şunları yemeyin, şunları yiyin şeklinde anlamsız tavsiyeler? Mesela salam sosis, jambon gibi işlenmiş et ürünleri tüketmeyin deniyor. Acaba bu ürünleri kimler yiyor biliyor musunuz? 
Ülkemin insanının bu ürünlerin bırakın tadını, adını dahi bilmediği biliniyor mu? Kaza hamburger ve hazır köfte de yenilmeyecekmiş. Bunlar da kanser yapıyormuş!  Organik sebze-meyve yenilmesi tavsiye ediliyor. Yahu pazarlarda inorganik sebze ve meyveyi alamayan insanların ekseriyette olduğu neden görmezden geliniyor.
 2012 yılı tespitlerine göre Türkiye'de yaklaşık 5 milyon 150 bin asgari ücretli bulunuyor. Sigortalı çalışan sayısının da 11 milyon 300 bin olduğu düşünüldüğünde bunun yarıya yakını asgari ücretli gösteriliyor. Eee, şimdi bu insanlar inorganik olanlarına göre 2-3 kat fazla olan bu gıda maddelerini nasıl alacak? Bunun formülü de açıklansa iyi olacak!!! Bu ülkede o kadar çok bilen ama hiçbir şey bilmeyen insan var ki? 
Etrafta o kadar sahtekar var ki?Son günlerde büyük bir TV kanalımızda bal reklamı yapılıyor. Kilosu, normal satılan balın yarısından da az olan bu bal acaba ne derece sağlıklı?  Sayıları her geçen gün artan marketlerde satılan et ürünleri ne derce sağlıklı? Şarküteri ürünleri ne derece sağlıklı? Vatandaş yükleniyor kredi kartına? Markette ne varsa alıp götürüyor? Kıtlıktan çıkmış gibi? Ondan sonra da ödeme güçlüğü çekiyor? Hiç şikayete hakkın yok benim kafası pek çalışmayan insanım?
Ekonominin durumu ortada. Çalışanların gelir düzeyi ortada. Emeklinin acınacak hali ortada? Bu durumda gazete ve televizyonlarda akıl vermek, ahkam kesmek komik oluyor? Vatandaş kuru ekmeği nasıl alırımın peşinde? Yanına katık ise hak getire? Durum böyle iken şunları yiyin, şunları yemeyin şeklindeki söylemler biraz komik oluyor?  Ama kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir yerde bu olumsuzlukları görmek gayet normal?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72