Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada, üniversite öğrencilerinin yüzde 28'inin günlük zamanının 2 saatinden fazla bir bölümünü müzik dinlemeye ayırdığı tespit edilmiş. Yapılan bu bilimsel çalışmada, öğrencilerin müzik dinleme, bilgisayar kullanma ve televizyon izlemeye ayırdıkları süreler araştırılmış.
Araştırmalarda öğrencilerin müzik dinlemek için günlük ne kadar süre ayırdıkları belirlenmiş ve günde 2 saatten fazla müzik dinleyen öğrencilerin oranının yüzde 28 olduğu tespit edilmiş. Bu müzik dinleyen kız öğrencilerin oranının yüzde 36.6  olduğu, buna karşın erkek öğrenci oranının yüzde 19.2 olduğu tespit edilmiş.  Araştırmada, üniversite öğrencilerinin yüzde 16.1'nin  günde 2 saatten fazla televizyon izledikleri saptanmış.
Yine bu öğrenciler arasında kız öğrencilerin televizyon izleme oranı yüzde 16.3 olurken, erkek öğrenciler arasındaki oran yüzde 15.9 olarak belirlenmiş. Bu da gösteriyor ki, müzik dinleme eğiliminde olduğu gibi televizyon izlemede de kızların oranı erkeklerden yüksek.  Ayrıca öğrencilerin yüzde 25'nin günlük zamanlarının 2 saatten fazlasını bilgisayar başında geçirdiklerini tespit etmişler.
Şimdi ortaya çıkan bu tablo, acı bir gerçeği gözler önüne seriyor. O da şu: Öğrencilerini takip etmeyen hocalardan ve tabii ki geleceğini göremeyen gençlerden daha ne bekliyoruz. ?Üniversite=tatil'. Üniversitede okuyan gençlerin yüzde 80'i maalesef bu düşüncede. Türkiye'deki öğrenciler genelde çok tembel. Zamanlarını boşa geçiriyorlar. Bırakın genel kültürü, önemli tarihlerin, kişilerin, yerlerin ne olduğunun farkında bile değiller.
Ama bir şarkıyı, şarkıcıyı, artisti, filmi sorun, anında doğru cevabı alırsınız! TV bilgi yarışmaları ortada?Hele de özel üniversite öğrencileri? Ver parayı al diplomayı? Şimdi kimse çıkıp da iş yok filan demesin. İş var ama Türkiye'deki bütün üniversite öğrencileri çok kültürlü, bilgili olduğu için! garsonluk, tezgahtarlık gibi işleri gururlarına yediremiyorlar.
Sonra üniversiteyi bir şekilde bitiriyorlar. Sanki çok bilgiye sahipler ya, deneyime sahipler ya, uçuk rakamlarda maaş talep ediyorlar. Kabul edilmeyince de hemen iş yok deyip çekiliyorlar.  Araştırmak, mesleğinde gelişmek diye bir kavram yok üniversite öğrencilerinde. Üniversiteye girince her şey bitti, büyük bir iş başardıklarını sanıyorlar. Asıl sorumluluklar üniversite kazanıldığında başlıyor.
Türkiye maalesef bilgisayar ve TV'nin kölesi olmuş bir toplum haline geldi. Rektör ve öğretim görevlileri çuvaldızı biraz kendilerine batırsın. Çünkü onlar da kendilerini maalesef eğitememiş? Genç nüfusumuzla iftihar edelim deniyor sık sık? İşte bu kafadaki gençliğe sahip bir Türkiye var ve ilerlemeye çalışıyoruz. Boşa kürek çekiyoruz? Önce eğitim? Sonra eğitim?Hem de temelde eğitim? Yazık ki çok yazık...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.