Sevgili okurlar. ..Bilindiği gibi hemen her gün futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz… Sıkça rastladığımız futboldaki şiddet olayları olmasa her şey iyi olacak da... 2014 Dünya Kupası elemelerinde milli takımımız Romanya’yı evinde 2-0 yenince yeniden kanımız kaynamaya başladı ve kupaya katılabilme senaryoları yine gündemi oluşturuyor… Başta kıymetli! yorumcular olmak üzere yine spor medyamız atıyor tutuyor… Eeee bu bizim huyumuz… ne demişler ‘can çıkar, huy çıkmaz’… Ben de önce bir hikayeyle yazıma başlamak istedim… 
Bor pazarının öyküsü… 
Öykünün aslı şöyledir: Bor’un pazarı Salı günleridir. Bir gün önceki Pazartesi günü hazırlık günü olup, yöresel deyimle ‘Deripazarı’ dır. Asıl pazar gününe de Ulupazar denir. Deri pazarı günü, otuz kırk kilometre uzaktan gelecekler ve Salı günü pazara yetişeceklerin hazırlık günüdür. İlçeye, bu deri günü gelenler, ertesi günün yoğun işlerinden bir kısmını görürler. Bu hazırlık günü çalışmaları, yaz ve kış mevsimine göre değişiklik gösterirdi. 
Sonbaharın yazdan kalma bir günü, erken saatlerde, kırk kilometre uzaktaki köyünden çıkan bir pazarcı, Bor’un bağlarına girdiğinde, geçmiş ikindi zamanıdır. Molayı, yıkılmış kerpiç duvarın içeri girdiği Pınarbaşı mevkiindeki, Tütüncü Hasan’ın bağında verir. Eşeğini de dinlendirmek için indirdiği yüke sırtını dayayıp da pazardan alacaklarının hesabını yaparken, içi geçer ve derin bir uykuya dalar. 
Eşşeği önündeki yiyecekleri çoktan bitirmiş, bağlı bulunduğu ağacın kabuklarını kemirmeye başlamıştır. Deri pazarı gününün ikindi zamanı başlayan uyku, gece de sürdüğü gibi, Ulupazar gününün, yani Salı gününün ikindisine uzanır. Yirmi beş saatlik bir uykudan uyanan pazarcı, halinde bir değişiklik hissetmeden şehrin yolunu tutar. Tutar amma, yollarda bir başkalık var, pazara gidenlere rastlayacağı yerde, pazardan dönenleri görür. Dönen bir pazarcıya,merakla sorar: “Neden Ulupazarını almadan dönüyorsunuz?”. 
Pazarcı ertesi günün Niğde pazarını işaretle; “Geçti Bor’un pazarı , sür eşşeğini Niğde 'ye babalık” der. Değerli milli takımımız da kendi ülkemizde Romanya’ya yenilir, Macaristan’la berabere kalır ve 5 puanı yitirirsen şimdi hesap filan yapma… Hesaplar geçmişte kaldı… ‘Kaçan balık büyük olur’… Otur oturduğun yerde…Vee hesaplarını ciddi yap…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.