Biz millet olarak nedense hep geçmişimizle övünür dururuz. Bu durum her konuda böyle. Spordan siyasete; ekonomiden, sanata akla gelen her konuda ?şöyle yapmıştık', ?böyle olmuştu',  ?kazanmıştık' gibi övünmeler? Her ülkenin geçmişinde mutlaka başarılar vardır. Vardır da aradan zaman geçince bu başarılar tarihin derinliklerinde kalır. Tabii ki unutulmazlar? Unutulmamalıdır da?
Ne var ki aradan yıllar, asırlar geçmiş tarihimizde ?temcit pilavı' gibi bu başarıları ortaya koymak da doğru değil. Aradan geçen zamanda hemen her alanda dünya büyük bir gelişim içinde? Ve de bu gelişime mutlaka ayak uydurmak zorundayız? Uyduramazsak bir anda kaybolur gideriz? Biz ise hala geçmişimizle övünmeye devam ediyoruz.
Bir millet geçmişini unutursa geleceğini hiç göremez. İyi güzel de artık biraz bu geçmişle övünmek sıktı galiba... Medya, siyasiler, yazar-çizer takımı devamlı geçmiş tarihimizden örnekler verir halde. Biraz ileriye bakmanın zamanı geldi de geçiyor... Hep bugüne kadar geçmişte yapılanlar ve geridekilerle övündük... Şimdi ne yapabiliriz, eksiklerimiz nedir? Demedik, demiyoruz? Varsa, yoksa geçmişimiz...
Ortalığın hali meydanda. Bir yanda terör, ekonomik sıkıntı, işsizlik... Diğer yanda; çalışan, işçi ve emeklinin zor yaşam şartları... Milli Eğitim, Sağlık almış başını gidiyor... Sorunlar saymakla bitmiyor. Politikacılarımız ise yandaşlarına her şeyi toz pembe göstererek Türkiye'nin gelişmekte olduğunu, sorunların çözüldüğünü, daha da iyi duruma geleceğimizi empoze ediyor.
Bizler günümüzde ileriyi göremezken, büyük siyaset adamı-asker Atatürk, daha 1920-23'lerde ileriyi gördü. Cumhuriyeti kurdu. Ülkede demokrasiyi yerleştirdi. Nutku'nda ne güzel de belirtiyor bugünleri. Hiç geriye dönüp de gururla anlattığı, övündüğü şeyler olmadı mı? Tabii ki kendisinden önce ülkedeki Osmanlı dönemi icraatlarından başarılılarını Atatürk de zaman zaman  gündeme getirmişti.
O'nun, Türk gençliğine emaneti Cumhuriyetimiz, gelişen çağa ne kadar ayak uydurabiliyor? Kendi iç meselelerinden ne kadar kurtulabilmiş ve dünya devletleri ile ne kadar yarışabiliyor? İşte oturup düşünmemiz gereken asıl konu bu...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72