Biz Türkler nedense hep geçmişimizle övünürüz.  Ve de övünmekte devam ediyoruz. Bir toplumun geçmişini unutmaması geleceğinin aynasıdır. Üstelik bizim geçmişimiz büyük kahramanlıklarla, başarılarla dolu. Bir millet geçmişini unutursa geleceğini hiç göremez. İyi güzel de artık ileriye bakmanın zamanı geldi de geçiyor sanırım...
Hep bugüne kadar, geçmişte yapılanlar ve geridekilerle övündük... Hiç, ?ne yapabiliriz, eksiklerimiz nedir? Neler yapmalıyız?' Demedik. Bakın yıllardır AB'ye girmek için mücadele ediyoruz... İyi güzel de adamlar neden acaba bizi aralarına almak istemiyorlar. Hiç düşünüldü mü? Kuru kuruya milliyetçilik olmaz?
Büyük siyaset adamı ve büyük asker Atatürk, daha 1920-23'lerde ileriyi gördü. Cumhuriyeti kurdu. Ülkede demokrasiyi yerleştirdi. Bugünleri gördü. Büyük Nutku'nda ne güzel belirtiyor bugünleri. Hiç geriye dönüp de gururla anlattığı, övündüğü şeyler olmadı mı? Tabii ki kendisinden önceki Osmanlı dönemi icraatlarından, başarılı olanlarını Atatürk de zaman zaman gündeme getirdi. Ama o hep ileriye dönük çalıştı. Sonuçta da bugünleri yarattı.                                         
Ne var ki günümüzde biz hâlâ geriye bakıp geçmişle övünüyoruz... Ortalığın hali meydanda. Bir yanda terörle diğer yandan tam bağımsızlığını kazanamayan ekonomi. İşsizlik had safhada... Emekli, çiftçi perişan... Milli eğitim, sağlık sorunları almış başını gidiyor... Zamlar vatandaşın belini iyice bükmış. Çalışanlar acaba işten atılır mıyım korkusu içinde huzursuz... Sokaklarda eylemler!
Sorunlar saymakla bitmiyor... Bir kesim ise öyle vurdumduymaz ki... Yiyor, içiyor, eğleniyor. Sanki bu ülkede yaşamıyor... Politikacılarımız da sandalyeleri sıcak olduğundan ve onu bırakmak istemediklerinden yandaşlarına her şeyi toz pembe göstererek Türkiye'nin gelişmekte olduğunu, sorunların çözüldüğünü, daha da iyi duruma geleceğimizi empoze ediyor.
Ekserisi zavallı olan; yani eğitimsiz, cahil, bırakın uzağı; yakınındakini dahi göremeyen, sadece günü kurtararak yaşayanlar da bu aldatmacalara kanıyor maalesef... Artık uyanalım bu kış uykusundan... Biraz çevreye bakalım... İlerisini görmeye çalışalım. Geçmiş; günahıyla sevabıyla geride kaldı. İstikbal gelecekte. ?Bugün ve gelecekte neler yapmalıyız'ı planlayıp ciddi çalışmalar içine girmeliyiz...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.