Geçip giden
bir yılın ardından
2008 acısıyla, tatlısıyla rüzgar gibi geçti, gitti. Ergenekon Davası, Anayasa Mahkemesi'nin türban ve Ak Parti'nin kapatılması hakkındaki kararları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ağır kış koşullarında Irak'ın kuzeyine hava gücü destekli kara harekatı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ermenistan ziyareti, Türkiye'de bu yıla damgasını vuran olaylar oldu.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, 14 Mart'ta "laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" iddiasıyla Ak Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmasıyla başlayan süreç ve sonucu, 2008 boyunca tartışılan konuların başında yer aldı.
Siyaset dünyasında bu yıl yaşanan gelişmeler de gündemde kalan konular arasındaydı. Saadet Partisi'nde Numan Kurtulmuş, Anavatan Partisi'nde Salih Uzun ve Demokrat Parti'de ise Süleyman Soylu genel başkanlığı üstlendi. Almanya'da görülen "Deniz Feneri" davasında Türkiye bağlantılı iddialar da uzun süre gündemde kaldı.
2008'de uygulamaya konan bazı düzenlemeler günlük hayatı doğrudan etkiledi. Sigara içme yasağı, kapsamı genişletilerek 19 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başlandı. Bazı sendika ve sivil toplum örgütleri, bu yılki 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanması yönünde karar aldı. İstanbul Valiliği ise Taksim'in bu tür toplantılara açık olmadığı gerekçesiyle izin vermedi.
Tuzla Tersaneler'deki ölümlü iş kazaları da uzun süre tartışılan konular arasındaydı. İstiklal Savaşı'nın hayattaki son iki gazisi Yakup Satar Nisan'da, emekli Albay Mustafa Şekip Bingöl ise  Kasım'da hayata gözlerini yumdu. Bir yılın ardından şöyle bir geriye dönüp baktığımızda belleklerimizde işte bunlar kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.