Emekliler bir türlü haklı taleplerini siyasilere duyuramadı. Her seferinde ?Emeklinin yanındayız' diyenler arkasını dönünce bir türlü emekliyi hatırlamadı. Emekli, siyasi partilere taleplerini yazılı olarak verdi ama bir iyileştirme yok. Bakalım bu dönem milletvekilleri emeklinin haklı sesine kulak verecek mi?                                   

Emeklilerin sorunlarının birincisi; maaşlarının çoğunun yoksulluk sınırı altında kalması. Hükümet, ?hiç kimseyi  enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedi ama emekli perişan. Maddi beklentileri bir tarafa bıraktık kimse hatırlayıp bir hallerini, hatırlarını soralım diyen bile yok. Unutulmasın, emekli hiç kimseye hakkını helal etmez ve bu vefasızlığı da unutmaz.

Emeklinin diğer bir sorunu da; 4447 ve 5510 sayılı kanunlar ile doğan gelir ve aylıkların sağlıklı bir endekse kavuşturulamaması. Hükümet bu eksikliğin farkında ama bir türlü çözüm üretmiyor.

Oysa emekliler, bu sorunu kalıcı olarak çözecek bir siyasi irade görmek ve sorunun çözümünü görmek istiyor. Emekliler %?? zam yerine, seyyanen zam verilmesini bekliyor. Böylece emekli maaşları arasındaki fark da makul bir seviyeye inmiş olur.

Emeklinin diğer bir sorunu; ?Vergi iadesi yetersizliği'. Vergi iadesinin kaldırılması sonucu ek ödeme olarak verilen % 4 ve % 5 iadesinin dengesizliği ve yetersizliği. Çünkü emeklilerin en büyük harcama kalemi gıda giderleri, emekli de bu giderlere % 5, %18 vergi ödemekte.

Emeklinin diğer bir sorunu da; emekliden kesilen katkı payı. Asgari geçim standardının altında yaşayan emekliye bir de katkı payı ve ilaçlarda alınan farklar tam bir yük oluşturmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.