Televizyonların en ciddi, en bilgilendirici yarışması olan ?Kim 1 Milyon İster' adlı yarışma programına binlerce insan katılabilmek için sıra bekliyor. Şansı olup da programa katılanlardan bazıları da verdikleri cevaplarla cümle alemin maskarası oluyor?
Mizahı seven bir millet olmamız nedeniyle hemen her konuda mizah unsuru arıyoruz. Oysa bu ciddi yarışmada mizah unsuru aramak son derece yanlış. Ancak ve ancak kara mizah aranabilir? Bilgi yarışmasına katılanların çoğu, kültürlü, meslek sahibi veya üniversitelerin önemli bölümlerinde okuyan kişiler.
Bu genç üniversiteliler ne yazık ki her zaman ifade ettiğimiz gibi temelden çürükler... Bir de araştırma, okuma merakı da olmayınca karşılaştıkları en basit bir soruda gülünç ama acınacak duruma düşüyorlar. Son programda sorulan ilk soruya verdiği cevapla gündeme gelen hem de siyaset bilimi okuyan bir öğrenci için çok üzücü?
TBMM'nin diğer adına ?yüce divan' demek ayıp değil mi? Şimdi ben de diyorum ki; günlerdir tartışılan, mecliste kavga dövüş birbirlerine giren milletvekillerinin bir türlü anlaşamadıklar şu malum eğitim sistemini 40+40+40 yapsan ne yazar? Üniversitede, üstelik de siyaset bilimi okuyan birisi, ?millet meclisinin diğer adı yüce divan'dır diyebiliyorsa bu durum eğitim sorununu da aşıyor ve zeka sorunu haline geliyor maalesef!
Çünkü bu öğrenci sadece ?yüce divan'ın ne olduğunu bilmiyor değil, daha da beteri ?parlamento'nun da ne olduğunu bilmiyor? Yazık ki çok yazık? Neredeyse köylerde üniversite açmayı tahayyül eden büyüklerimiz, sadece okul açmakla ?bilgili' öğrenci yetiştirilemediğini bilmeli?
Maalesef üniversitelerin çoğunda, özellikle de özel üniversitelerde durum hiç iç açıcı değil? Temelinde iyi eğitilmemiş olan, artı kendi kendisini de yetiştirmemiş olan bir öğrenci sadece ve sadece üniversiteyi vakit geçirme yeri olarak görüyor? Hasbelkader de bitirirse-ki bitiriyor- elinde kuru bir diplomayla, kafacığı bomboş olarak hayata atılıyor.
Ondan sonra da ?iş yok' diyor. İş var da işe uyum sağlayacak ?bilgili insan' yok maalesef. Bakın hala dershaneler kaldırılsın? Sınavları kaldırılsın teklifleri gazete sayfalarını süslüyor. Yıllardır ?eğitim' sistemini belli bir düzeye getiremedik, bundan sonra da geleceği yok? Varsa yoksa boş konuşma, yararsız icraat? Güzel Türkiye'mde güzel olmayan bu tür şeyler ne zaman istenilen seviyeye gelecek?
Önemli olan temeli sağlam, bilgili, araştırmacı öğrencilerin sınıfları doldurması... Bakınız, kafelerimiz üniversite gençleri sayesinde ayakta duruyor...  Sonuç: Eğitim... Eğitim... Eğitim... (ama temelden başarılı eğitim). Bilgisiz bir kimse savaş davuluna benzer. Sesi çok, içi boştur?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.