Doğu illerimizde elektrik dağıtımı yapan ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ), elektrik borcu olan aboneleri için iki ay süreli faiz affı getirmiş. Haber, oralarda yaşayan vatandaşlar için tabii ki güzel… Yıllardır, doğu ve güneydoğuda kaçak elektrik kullanımı ve ilgililerin buna bir çözüm getirememeleri sonucu buradaki kayıp-kaçak ne yazık ki batıda yaşayan vatandaşın sırtına yüklenmekte. 

Doğuda yaşayanların kullandığı kaçak elektrik faturasını, batıda yaşayan vatandaşlar olarak ödeyip, enayi yerine konulmak istemiyoruz! Ben devlete niye vergi veriyorum; madem kaçak elektrik kullanımını engellemeyecek, vergi kaçıranlara ses çıkarmayacak sonra da yine gelip bunların faturasını bana ödettirecek… Batıdaki insanlara zam kazığını geçiriyorlar.

Kesin elektriklerini sadece devlet kurumlarına verin. Elektriksiz hayvan ağıllarına tel çek, tele elektrik vererek hayvanlarını soğuktan koru. İyi güzel de kullandığın elektriğin parasını neden vermezsin? Bu kişilerin faturasını bize kesmek ayrımcılık değil mi sayın enerji bakanı?

 

Borcunu ödemeyene vermeyin elektrik bu kadar basit… ‘Kaçak elektriği tahsil edemiyorum kusura bakma senden alırım’ demek kul hakkı yemek değil mi?

Biz harcamadığımız parayı öderken etnik ayrımcılık olmuyor da onlar kaçak kullandıklarını öderken mi etnik ayrımcılık oluyor.

 

AYEDAŞ bir fatura gecikince hemen elektriğimizi kesiyor. Asıl haksızlık bu değil mi? Orada siyasi istismar oluyor da, peki biz batıdakiler ekonomik olarak istismar edilmiyor muyuz? Faturalara kayıp kaçak bedeli ekleyip tüm kaçak kullananların yükünü bizim belimize yüklemiyorlar mı? Sayın Bakan, adalet bunun neresinde, ödemiyorsa kesin elektriklerini mum yaksınlar.

 

Benim çoluk çocuğumun lokmasını neden onlara yediriyorsunuz?  Eğer herkes için aynı şartlar yoksa eşitlik ve düzenden bahsedemeyiz. Bu bir hak ihlalidir.

Türkiye bir hukuk devletidir ve bu soruna siyasiler bir an evvel çözüm bulmalıdır…  Mesela, siz de pahalı lüks makam arabalarınızdan, lüks yaşamlarınızdan vaz geçip,tasarruf yapıp devlet olarak kendiniz bu bütçeden çekin kaçak elektriğin faturasını..

 

İkide bir milyonlarca lira devletin parasını harcayarak sürekli değiştirttiğiniz makam odalarınıza harcadığınız paralardan vaz geçin…İleri demokrasi demiyor muyuz hep… Paralardan tasarruf edin… Her şeye de bir bahane bulmayın… Dindar nesil yetiştirirken, hırsızın çaldığını namusluya ödetmeyin…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.