Araştırmalara göre; Türk televizyonlarında yayınlanan 300'e yakın farklı dizi varmış... Ve bunları seyreden milyonlar. Böyle devam edersek yeni bir dünya rekoruna imza atacağız galiba... Sonra da utanmadan bununla mutlu olacağız.. Bu kadar boş vaktimiz varsa biraz üretici olmayı denesek fena mı olur...
Okullarımızda eğitim seviyesi düşük diye yakınıyoruz. Tabii düşük olacak? Çünkü, çocuklarımızı okullar değil, internet ve televizyon eğitiyor.
Bir toplumu yok etmenin en kolay yolu topla tüfekle savaş meydanlarında mücadele etmek değildir. Bir toplumu ancak ve ancak dil, din, ahlak, kültür gibi temel değerlerine koyacağınız dinamitlerle ortadan kaldırabilirsiniz.
O nedenle her yıl farklı isimler altında topluma sunulan ve alkışlanarak büyük reklamlarla gösterime çıkan bu dizilerin senaristlerini, yayıncılarını, oyuncularını Türk Milleti'nin temel değerlerine dinamit koyan bütün emektarlarını hangi sıfatla değerlendireceğiz.
TÜİK'in bir süre önce yaptığı araştırma, çocukların yüzde 82'sinin istediği programı istediği zaman seyredebildiğini ortaya koyuyor.
Bunun bir diğer anlamı, yarının teminatı çocuklarımızın okullar yerine internet ve televizyonlardan eğitilmesidir. Bu ise geleceğimiz adına çok vahim bir durumdur. Sanırım bizim kadar televizyon başında zaman kaybeden bir başka millet yok.
Bu konuda dünya şampiyonu bir ülkeyiz. Öte yandan kitap okuma hususunda küme düşen bir memleketin bahtsız evlat
Birileri teknolojide son hızla ilerleyip çağ atlarken bizler hep seyrediyoruz. Bugünlerde eski diziler gibi uzun soluklu diziler yapıl(a)mıyor. Onun içindir ki çocuklarımıza ve gençlerimize yanlış mesajlar veren film ve diziler yapılıyor.
Bunları seyreden gençler yanlış yollara sapıp hayatlarını karartabiliyor. Özellikle şiddet ve cinsellik içeren diziler çocuklarımızın ruh yapısını bozuyor, karartıyor.
Televizyonlarda reyting rekorları kıran, tekrarı bile ilk üç program arasına girebilen mafya dizileri, yarınlarımızın ümidi olan çocuklarımıza şiddeti aşılıyor ve haksızlığı meşrulaştırıyor.  
Türk dizileri üç günde şöhret yetiştiriyor. Onları seyreden genç kızlar evlerinden kaçarak hain odakların tuzağına düşüyor. Birkaç istisna dışında, diziler eğitmiyor, zaman kaybettiriyor. Ahlaki değerlerimizi zayıflatıyor. Herkes dizilerden yakınıyor ama seyretmeden de edemiyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.