İstanbul depremine her gün bir gün daha yaklaşıldığını ifade eden deprem profesörlerinin uyarılarına rağmen göstermelik birkaç uygulamadan başka alınan veya alınacak önlem yok? İşin aslına bakılarsa neyin önlemini alacaksınız. İstanbul'daki binaların yarısını şu anda yıkmaya kalkıp yeniden depreme dayanıklı binalar yapmaya kalksanız bile buna çok kimsenin ömrü vefa etmez?
Ki hala plan-proje tartışmaları devam ederken? Allah Türk insanını seviyor. Neden mi? Sen hala düşünedururken, bir anda meydana gelecek 7 şiddetindeki bir depremle on binlerce bine ve yüz binlerce insanı öteki dünyaya gönderiverirsin.
Deprem uzmanlarının defalarca yineledikleri bir şey var: ?Deprem öldürmez, binalar öldürür'. İşte bu durumda herkes yaşadığı mekanın durumunu sormaya başladı.
Vatandaşlarımız bulundukları alanların depreme karşı güvenli olup olmadığını soruyor artık. Tabii mevcut yapılarda da çaresiz insanlar.
Evimizin içerisinde bulunan eşyaları bize zarar veremeyecek bir duruma getirmemiz lazım. Bir de deprem sırasında doğru davranmamız lazım. Son yaşanan 4,8'lik depremde de balkonlardan, pencerelerden atlayanlar olmuş. Bu çok yanlış.
 ?Doğmamış çocuğa don biçilmez' diye bir atasözümüz vardır. Bu nedenle, milletin depreme ciddi bir hazırlık yapmasını beklemek yanlış. Bizde, ?deprem olsun sonra bakarız, ölen ölür kalan sağlar bizimdir' mantığı işlemekte?
Bu arada bahar da geldi. İstanbul'a önce erguvanlar dikilecek. Sonra da Mayıs ayında dikilecek laleler İstanbul'u kurtaracak?
Bu gereksiz harcamalar neden az da olsa deprem önlemi olarak harcanmaz? Bir depremde İstanbul'da en tehlikeli yerler, Anadolu yakasında Moda, Fenerbahçe, Üsküdar. Avrupa yakasında Haliç'in güneyi, klasik İstanbul, Eminönü, Yeşilköy ve civarı.
Deprem olduğu zaman göreceğiz. İstanbul depremi insanlık için büyük bir felaket olacak ama bilim açısından bilgi artacak. Bu depremler dünyamızın davranışı hakkında çok büyük bilgi veriyor bize. Deprem oldu ve hayatta kaldık diyelim. Depremden sonraki yağmada ne olacak?
Tam bir cehennem olacak İstanbul. İşte bunun sorumluluğundan, 1999'dan beri Türkiye'yi yönetenler kurtulamayacak. Çünkü gereğini yapmayarak hepsi korkunç bir insanlık suçu işliyorlar.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.