Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, 10 yıl sonra dönüşümü tamamlanan İstanbul'da 7 büyüklüğünde deprem olması durumunda insanların hiçbir şey olmamış gibi davranacağını söyledi. Ne güzel bir haber? Amma, 10 yıl içinde bir deprem olmayacağını nasıl garanti ettiniz? İşte burası ilginç?
Bizim çok kıymetli siyasilerimiz, alanlarında uzmanlaşmış kişilerimiz zaman zaman böyle açıklamalar yapıyorlar? Yalnız bir açıklamanın vatandaş üzerindeki tepkileri acaba düşünülüyor mu? Hiç zannetmiyorum. İstanbul bilindiği gibi 15 milyonluk bir şehir. Bu nüfusun ¾'ü de Anadolu'dan göçle gelen kişiler. Bunların oturdukları konutlar da derme çatma konutlar. 
Şu anda İstanbul yıkılıp depreme dayanıklı konutlarla yeniden inşa edilmeye kalkılsa bile bu nasıl olacak? Kentsel Dönüşüm yasasıyla bazı binalar yıkılıyor ve yerlerine daha iyi binalar yapılıyor? Bu arada metro, alt geçit, üst geçit, köprü derken diğer yapım alternatifleri de bu yapımlara ekleniyor. 
Deprem ne zaman, nerede oluşacağı ve kaç şiddetinde meydana geleceği bilinmeyen tabii afet. İstanbul, bilindiği gibi o kadar çarpık bir yapılaşmaya sahip ki, hadi binaların tümünü yenilediniz diyelim, ya sokakları, caddeleri nasıl yenileyeceksiniz?. Herhangi bir tehlike anında ne ambülans, ne itfaiye çoğu sokaklara giremez durumda? 
Yıllarca her gelen siyasi parti seçmenine vaatler vermiş. Gecekondu yapımına göz yummuş. Bir de onlara tapusu ile birlikte belediye hizmetleri de vermiş. Şimdi görüldü ki deprem kapıda? ?Binaları yıkıp yenilerini yapalım' gündeme geldi? 
Ülkemizde meydana gelen son depremler sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul'da büyük deprem 10 yıl gecikti demişti. Marmara'da 2 deprem olacağını savunan Prof. Dr. Ercan, ''Bunlardan birisinin İstanbul önünde 6.5 büyüklüğünde, diğerinin de Marmara Ereğlisi önünde 7-7.2 büyüklüğünde meydana geleceğini'' ileri sürmüştü. Tek dileğimiz önümüzdeki 10 yıl içinde İstanbul'da bir depremin meydana gelmemesi.. Sonuçlarını düşünmek bile insanı ürkütüyor?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.