2 yıl önce bir bayram günü! işlenen cinayet geçtiğimiz gün üstün bir çalışma sonrası çözüldü. Çözülmeyle birlikte korkunç bir dram da ortaya çıktı. Ne yazık ki aramızda çokça bulunan ve ne olduğu bilinmeyen bir cani 3 küçük çocuğu nasıl katlettiğini anlattı.

***

Vatandaşlar katili linç etmek istedi ama başaramadı. Bu insan güvenlik kuvvetleri tarafından korunmamalı. Bu adam mahkemeye çıkacak? Belki de tahminlerin altında bir ceza alacak. Girecek hapishaneye, orada af çıkmasını bekleyecek!

***

Belki de tahmininden önce af çıkacak ve bu canavar toplum içine tekrar katılacak. Mutlaka başka masumları öldürecek? ?Hastayım, kendimi kontrol edemiyorum' demiş. Bu tür hastalıkların tedavisi olmayacağına göre bu ve bunun gibileri yaşatmayacaksın.

***

Nasıl ki öldürücü bir virüs topluma bulaşır ve insanları ölüme sürüklerse bu ve bunun gibi mikroplar da ortadan kaldırılmalı. Ne o ?idam cezası kalksın' imiş. İyi güzel kalksın da bakın ortalıkta sıklıkla vahşice cinayetler arttı.

***

Mesela Aydın'da 19 yaşındaki gencecik üniversiteli kızı öldüren canavar katili ibreti alem idam edeceksin. Ceza kanununa ek bir madde eklersin, Meclis'ten de geçirirsin ve de bu ve bu tür canileri ortadan kaldırırsın. Bakın o zaman bu tür cinayetlerin sayısı nasıl azalacak?

***

Müstesna durumlardaki suçlar haricinde de ?af' kesinlikle gündeme gelmemeli? Şehirler, suç işleyenlerle doldu? ?Yan baktın, öldür'? ?Yol vermedin öldür'? ?Para ver, vermezsen öldür'? ?Tecavüz etmek istiyorum de, karşı gelirse öldür'? ?Parasını gasp et, karşı koyarsa öldür'? Vs?

***

Son olarak İstanbul'da ?yaramazlık yapıyor' diye üvey annesi ve üvey anneannesi tarafından bıçakla parçalanarak, parçaları sokağa atılan 9 yaşındaki çocuk. Böyle vahşet görülmüş mü? Bütün bunların nedeni başta cehalet? Sonra insanların kötü yaşantıları? Hemen herkesin silah sahibi olması? Kanunların çok zayıf oluşu? Ağır cezaların yetersizliği? İşte bu nedenlerle küçük büyük, kadın, kız, erkek, çocuk kolayca öldürülüyor, doğranıyor, parçalanıyor ama bu suçları işleyenler sözüm ona adalet karşısında yargılanıp hapse atılıyor?

***

Peki ne yapılmalı? Öncelikle ceza kanunu sil baştan yenilenmeli, suçlular en ağır cezaları görmeli, ?ek bir yasa' ile de vahşice cinayet işleyenleri idam etmeli?Bunlar uygulanırsa görün bakın bu tür vahşice cinayetler nasıl azalacak? Peki hiç suç işlenmeyecek mi?

***

Tabii ki işlenecek. Ama, kişi suç işlerken ?ben bu kişiyi öldürürsem ya idam ederlerse' diyecek? Sakın, ?Bizde demokrasi var, AB'ye gireceğiz, idamı kaldırdık' filan denmesin? Demokrasinin en başta gelen şartı; insanın yaşama hakkıdır. Bu hakkı, insanın elinden ancak ?Allah' alır. Kul alamaz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.