Çekmeköy’de gönüllü eğitim hizmeti veren bir sivil toplum kuruluşu olan Hedefimiz Gelişim Grubu (HGG) olarak, 11 Mayıs 2013, Cumartesi, 09.00-18.00 saatleri arasında, 1 günlük program kapsamında, Çekmeköy Modafen Eğitim Kurumları Kampüsü’nde “Türkiye’de Çocuk ve Kadın Olmak” konulu  bir Çalıştay düzenledik. Çok sayıda sivil toplum kuruluşundan yöneticilerin, siyasi partilerden temsilcilerin, kadın girişimcilerin ve akademisyenlerin konuşmacı ve yorumcu olarak katıldıkları Çalıştay hem sunumlar hem de dinleyicilerin aktif katılımı itibarıyla çok özel ve güzeldi. 
Çalıştay’ın temel amacı, farklı kesimler arasında bilgi alışverişinin sağlanması, paylaşım sentezinde uzlaşılacak konu ve çözümlerin devletin çeşitli karar mercilerine “öneri paketini içeren rapor” olarak sunulması ve Çekmeköy’de 2008-2013 döneminde veli bilinçlendirme eğitimleri olarak yürüttüğümüz çalışmaların, bu Çalıştay ile etki alanının genişletilmesi ve toplumsal faydaya katkı sağlamaktı.
HGG olarak bu güne dek; Veli Bilinçlendirme Seminerleri ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalar olmak üzere başlıca iki kategoride etkinlikler gerçekleştirdik. Çekmeköy’de bulunan Şehit Öğretmen İzzet Yüksel İ.Ö.O., Hatice Mehmet Ekşioğlu İ.Ö.O., Nükte Sözen İ.Ö.O., Alemdağ Çatalmeşe İ.Ö.O., Alemdağ Mehmet Akif İ.Ö.O., Çekmeköy  İ.Ö.O. olmak üzere 6 okulda Veli Bilinçlendirme Seminerleri düzenledik. 14 veli semineri ile 2.200 veliye, 2 öğrenci semineri ile 213 öğrenciye, 1 öğretmen semineri ile 40 Rehberlik öğretmenine ve bu güne dek toplamda yaklaşık 2.500  kişiye bilgi aktardık. Seminerlerde 14 gönüllü konuşmacının yer aldı; “Görsel İletişim”, “Başarıya Götüren Aile”, “Aile İçi Hukuk”, “Başarının Anahtarı”, “Meslek Liseleri ve Meslek Seçimi”, Aile İçi Çatışma Yönetimi”, “Ergenlik Sorunları ve Aile Tutumları”, “Aile İçi İletişim” gibi okullar tarafından talep edilen konular dışında, Hukuk Okur Yazarlığı Projesi kapsamında “Boşanma Nedenleri ve Sonrası”, “Evlilikte Mal Rejimi”, “Suça İtilen Çocuklar”, “Aile İçi Şiddet” gibi konu başlıklarında da Veli Bilinçlendirme Seminerleri düzenledik.
II. kategoride ise diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği çerçevesinde; Çekmeköy’e diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının da dikkatini çekmek ve proje çalışmalarına paydaş olmalarını sağlamak üzere girişimlerde bulunduk. Bazı STK’lar ile etkinlikler gerçekleştirdik. Bu paralelde; Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği  “Aile İçi Şiddet” konusunda bir seminer verdi, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği-GEA Arama Kurtarma Ekibi’nin öğrencilere “Afet” sunumu yaptı, Beyaz Nokta Gelişim Vakfı ise tam gün süren “Hızlı Dönüşüm Çalıştayı” gerçekleştirdi, Hukuk Okur Yazarlığı Proje Grubu 6 hafta süren “Hukuk Okur Yazarlığı Sertifika Programı” düzenledi, Nar Etüd Merkezi ile 3 okuldan öğrencilerin katıldığı “Bursiyer Projesi” gerçekleştirdik.
Tüm bunları; Hedefimiz Gelişim Grubu Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarım mimar ve şehir plancısı Zübeyde Ödel Kocabay, Karahan Danışmanlık Kurucu Başkanı İnci Karahan, toplum gönüllüleri Seza Çetin, Nazan Baki ve emekli öğretmen Özlem Çiftçi ile birlikte yaptık. Onlarla yol arkadaşlığı yapmaktan son derece büyük bir keyif alıyorum. 
Bu Çalıştay kapsamında 21 sivil toplum kuruluşunu, iktidar ve ana muhalefet partisi dahil 6 siyasi parti il ya da ilçe yöneticisini buluşturmayı başarmak, insan kaynağı ve bütçesi kısıtlı her sivil toplum kuruluşuna nasip olmaz, HGG olarak bu işi başarabildiysek ve çok farklı kesimlerden insanları diyalog kurma zeminine çekebildiysek burada HGG yürütme Kurulu üyelerinin beceri ve dürüstlük payını atlamamak gerekir. Darısı, HGG gibi sivil toplumculuğu menfaatsiz ve dürüstçe yapan diğer sivil toplum kuruluşlarının başına.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.