Egolarını budayamamış ergenler tarafından zevkin cefaya dönüştürüldüğü bir önceki koro tecrübemin ardından hallice bir zaman Türk Sanat Müziği dahi dinlemek istememiştim. Ta ki eski korodan Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten Çekmeköy Türk Sanat Müziği Korosu'na katılan arkadaşların ısrarlı davetlerine dek. Sağ olsunlar unutmamışlar, 25 Ocak 2013 Cuma akşamı Çekmeköy Türk Sanat Müziği Korosu Konseri'ne davet ettiler. Konser Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Keyif içinde bir 2 saat geçirdik. Repertuarın uzunluğu hariç her şey yerli yerindeydi. Çekmeköy Belediyesi'nin lojistik tedarikçi ve kısmi maddi destekçi, Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün eğitsel anlamda destekçi, Çekmeköy Kaymakamlığı'nın ise manevi anlamda destekçi olması Koro'da hiç bir kısıtlama getirmemiş hatta konseri daha da anlamlı bir hale getirmişti.
Bir grup güzel gönüllü arkadaşım ile birlikte kurduğumuz Hedefimiz Gelişim Grubu / HGG (www.hedefimizgelisimgrubu.blogspot.com) kapsamında yürütmekte olduğumuz eğitim faaliyetleri doğrultusunda Çekmeköy dahilindeki okullardaki veli ve öğrenciler genelinde eğitim seminerleri düzenlerken bizler Kaymakam beyi hep yanımızda bulduk, bizler için hep kolaylaştırıcı ve yol gösterici oldu. Tam da bu nedenle, Kaymakam Beyin Çekmeköy Türk Sanat Müziği Korosu Konseri'ne katılarak manevi anlamda destek vermesi hiç şaşırtmadı. Beni şaşırtmayan bir diğer kurum ve şahıs ise Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü oldu. Yine HGG bünyesinde gerçekleştirdiğimiz eğitim faaliyetlerinde sıklıkla fikir alış-verişinde bulunduğumuz, çalışma azmi ve işine duyduğu sevda ile andığımız Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Çankaya'nın da bahse konu koroya verdiği gönüllü ve gönülden destek de hiç şaşırtmadı.
Ancak, bu konser özelinde beni şaşırtan tek husus, Ak Partili Çekmeköy Belediyesinin özenli ve destekleyici tavrı oldu. Belediye'ye ait bir Kültür Merkezi'ni konser için tahsis etmesi, Başkan Ahmet Poyraz'ın çiçek göndermesi, Yardımcısının böylesi kültürel faaliyetleri destekleyici protokol konuşmasi yapması, "bu güzel aşk ve meşk gecesi" tanımlamalarını samimiyetle kullanması, solist ve korist hanımefendileri yüceltmesi, solist ve korist hanımefendilerin kıyafetlerini seçmede özgür bırakılmaları, repertuardaki şarkıların seçiminin olması gerektiği biçimde Koro Şefi sayın Hikmet Ulutaş'ın inisiyatifine bırakılması, Koro mensuplarından ve Şef'ten protokole özel ilgi ve abartılı iltifat beklenmemesi ne güzeldi. "Bu iktidarın bu uzun soluklu muktedirliği, ?fikirde-gönülde benden olmayanları hizmette benden kabul ederim' zihniyeti sayesinde olsa gerek" diye geçirdim içimden, hep "keşke"lerle...
Son sözlerimiz ise "Çekmeköy Belediyesi'ne yalanarak, Ak Parti'den bir şeyler kapmaya çalışıyor" diye düşünebilecek şahıslara gitsin. İktidara geldiği tarih dahil olmak üzere, hiç bir yerel ve genel seçimde Ak Parti'ye oy vermedim ve bundan sonra da vermeyeceğim. Bu satırlar, ulusalcı şablon beyinlerin duymak istediği şekilde, Ak Parti iktidarıyla türeyen yeni muhafazakarın iktidara yaranmak istediği biçimde, Ak iktidardan her yönüyle nemalanan liberallerin geleceklerini sağlama almak istediği şekilde ve Cumhuriyet kurulduğundan bu yana ne yazık ki sadece masa başında Türkiye'yi kurtarmaya programlı muhalefet partisi mensuplarını tatmin etmek için kaleme alınmamıştır. Çünkü bu satırları kaleme alan şahsın, yukarıda sıralanan dört kategorideki insan tipiyle hayatının hiç bir alanında kesişmediği ve kesişmeyeceği gerçeği "fıtratı" sonucudur.
Önemli Not: Konser sonrası solistlerden 82 yaşındaki Nermin Özyurt teyze gibi yaşlanmayı hayal ettim: dimdik, yaşamdan sonsuz zevk alarak ve yaşayanlara sonsuz zevk vererek. Sosyalleşme kabiliyetim sınırlı olduğu için aynı sitede oturduğumuz halde Nermin teyzeye bu sözleri aktaramayacağım için umarım bu satırları okur...  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72