Ümraniye'de son aylarda yaşanan trafik çekicileri sorunu, iyice çığrından çıkıyor. Sokak aralarında, vatandaşın evinin önünde, trafiğin akışına engel teşkil etmeyen aracını takıp takıp götüren çekiciler, insanlara illallah dedirtiyor.

Biz Flashaber olarak; konunun takipçisiyiz ve yazmaya devam edeceğiz. Daha evvelce yazdık. Gayrettepe İl Trafik Vakfı, "Bu çekiciler bizim değil" deyip kestirip attı. İlçe polisi, zaten çekicilere sahip çıkmıyor.

"O halde bu çekiciler kimin" diye manşet atıp sorduk. Ne kaymakamı ne de bir başka yetkilisinden gık çıkmadı. Çekiciler, sokak aralarında vatandaşa deyim yerindeyse eziyet etmeye devam ede dursun Ümraniye'nin siyasileri duruma tepki gösterdi.

Gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna seslenen ilçe başkanları, "Polis, vatandaşın hayatını zorlaştırmamalı, aksine kolaylaştırmalı. İlçedeki otopark sorunundan kaynaklanan problemin faturası vatandaşa kesilmemelidir" şeklinde görüş bildirdiler.

Başkanların da söylediği gibi; önce ana caddeler temizlenip trafiğin akışı sağlanmalı, ondan sonra sokak aralarına bakılmalı. Vatandaşın evinin önünde, trafiğin akışına engel teşkil etmeyen aracını çekip otoparka götürmek ve birilerini zengin etmeye çalışmak topluma yararlı bir hizmet olamaz.

"Vatandaşa otopark gösterin. Yoksa insanlar arabasını alıp cebine mi koysun" diyen ilçe başkanları, "Otopark sorununun eseri olan bir problemin faturasını vatandaşa kesmeye hiç kimsenin hakkı yok" dedi. Amma ve lakin tüm bunlar da para etmedi.

Çekiciler, ara sokaklarda fink atmaya devam ediyor. Günde bir sokaktan 40-50 defa geçtikleri oluyor. Ümraniyeli evinde rahat yaşayamaz oldu. Her an, "kapımın önündeki arabam çekilecek" diye tedirgin. İlçenin yetkilileri konuya bir çözüm bulamıyor.

Çekiciler, bu gidişle Ümraniyeli vatandaşı siyasi iktidara tepkili hale getirir benden söylemesi. Onun için siyasi iktidarın duruma müdahale edip çözüm bulması şart olmuştur...

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72