ÇEKİCİLER, YANLIŞYÖNLENDİRİLİYOR!

Tepeüstü'nden Namazgah'a Ümraniye tam bir trafik cehennemi. Çakmak, Site,Sondurak, Çarşı ve Santral hem Üsküdar'a gidiş hem de dönüş akmıyor da akmıyor. Başkan Hasan Can'ın, "Akış sağlanamadığı için bu tıkanıklık oluşuyor" sözü baştan sona doğru.

Başkan Hasan Can bir şey daha söylüyor; "Emniyetten araç ve yakıt sıkıntısı olduğunu söyleyerek bizden 5 aracın benzinini karşılayıp karşılayamayacağımızı sordular. Biz de 10 aracın yakıtını karşılayacağımızı söyledik."

Şimdi soruyorum, "Yakıtı Ümraniye Belediyesi tarafından karşılanan bu 10 araç, trafiği açma ve yönlendirme işinde hangi noktada görev yapıyor?" Tepeüstü'nde yoklar, Çakmak ve Site'de yoklar Sondurak ve Çarşı'da yoklar, Sütçü Caddesi'nde yoklar, Atakent'te yoklar... Nerdeler?

Sadece ve sadece çekiciler var. Onlar da ana caddeleri temizleyip, halletmişler gibi ara sokaklara merak sarmışlar. Zaman zaman bu tür mevzuları gündeme getirdiğimizden midir nedir bilinmez; gazetemizin Ümraniye'deki merkez bürosunun bulunduğu Sultan Sokak'tan hiç çıkmıyorlar.

Ümraniye'deki bir sürü çekici, geçen haftaki tüm mesaisini hemen hemen Sultan Sokak'ta tamamladı. Cuma günü, "Bu çekiciler kimden özel talimat alıyor" diye manşet attık.

"Alemdağ Caddesi ve diğer ana güzergahlar trafikle tıkalı iken günlerdir Sultan Sokak'ta özel çalışan araç çekicileri vatandaşı bıktırdı. Diğer sokaklar park etmiş araçlarla doluyken Sultan Sokak'a gösterilen bu ilgi, ?özel talimat mı var' sorusunu akla getirdi" diye yazdık.

Tınlayan yok. Cumartesi günü bile Ümraniye'nin araç çekicileri, bu sokaktaydı ve milletin evinin önündeki aracını takıp, takıp götürdü. Bu hafta da belki devam edecekler Sultan Sokak mesaisine. Biz de yazmaya devam edeceğiz.

Önce gidip ana caddeleri açın. Trafiğin akması için ana caddelerdeki parklanmayı önleyin. Sonra da millete otopark verin. ondan sonra gelip çekin. Öyle vatandaşın arabasını takıp götürmek çare değil. Çekilen araç oraya yine gelecektir.

Kanun ne diyor, "Park eden araç trafiğin akışına engel ise çekilir." Sözüm çekicilerden sorumlu trafik vakfı yetkililerine; Sultan Sokak'ta park eden bir araç, trafiğin akışını ne kadar engeller?..

Son bir hatırlatma; çekicilerin bıktırıcı uygulamaları, vatandaşı Ak Parti Hükümeti'ne karşı kışkırtmaktan başka bir şey değilmiş gibi geliyor bana... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72