Gün geçmiyor ki bir felaket haberi duymayalım. TV kanalını açıyorsunuz, haberler felaketlerle başlıyor, felaketle bitiyor? Hastanede dedesini ameliyat eden ama 85 yaşındaki kanserli hastanın ameliyata tabii olarak tıbben dayanamaması sonucu ölmesi üzerine hastanın torunu dedesinin intikamını almış? Yani 26 yaşındaki gencecik doktoru delik deşik etmiş?
Biz bu hastalıklı kişilikleri, tüm toplum kesimlerinin birlik içinde ortaya koyacağı mücadele ile toplumdan ayıklayacağız. Ancak burada önemli olan nokta, sağlığın bütün paydaşlarının ve özellikle medyanın, sağlık kurumlarında çalışanlar ile vatandaşlar arasında sevgi ve saygı ikliminin korunması konusunda hassasiyet içinde hareket etmeyi başarabilmesidir.
Aynı olaylar İstanbul'daki devlet hastanelerinde de olmadı mı? Oldu? Öldürülmedi bazı doktorlar belki ama dövüldü, yumruklandı? Eh ne de olsa burası İstanbul'du. Yani medeni kent!  Yaşam hakkının kutsallığını savunmak adına ağır iş yükü ve riskli koşullar altında çalışan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemleri son dönemlerde giderek daha da artmaya devam etmekte.
Cahil büyük bir kitlenin ülkenin her tarafında olduğunu kabul edelim ve en kısa zamanda eğitim sorununu çözümleyelim? Aşağılık duygusu olarak algılamayalım. Gerçeklerden maalesef kaçılmıyor? İşte bu son olay da tamamen cehaletten kaynaklanan bir olay.
Ne yazık ki, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş hastalıklı kişilikler her yerde karşımıza çıkmakta. Biz bu hastalıklı kişilikleri, tüm toplum kesimlerinin birlik içinde ortaya koyacağı mücadele ile toplumdan ayıklamak zorundayız. Gerekirse de ?idam' cezasını şartlı olarak yasalaştırarak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.