Ne borsa, ne dolar, ne de altın. Bu ülkede en kârlı kazanç yöntemi rezillik oldu. Adı skandallarla anılan herkes bu memlekette daha fazla iş, daha fazla aş, daha fazla aşk buluyor.  Gazetelerde magazin adı altındaki kepazelikler diz boyu. Keza televizyonlarda ciddi haberleri çok az görüyorsunuz. Varsa yoksa sözde sanatçı adı altında ortalıkta dolaşan, aslında birer  zavallı olan kişiler yaptıkları rezaletlerle gündeme gelmeyi beceriyorlar.
Bu kişiler özellikle televizyon kanallarını ve gazetecileri arayarak, yapacakları rezaletleri haber veriyorlar. Haberciler de zaten ciddi haber nasıl yapılır, daha doğrusu; ne haberdir, ne değildir bilmedikleri için bu rezalet haberlere TV ekranlarında ve gazete sütunlarında yer veriyor. 60 yaşına gelmiş bir kadın 25 yaşındaki gençle evleniyor. Tabii bunun tersi de oluyor. Tamamen reklam evliliği? 5-6 ay sonra da bir celsede boşanıyorlar. Nasıl bir boşanma mahkemesi ise!
Televizyon kadın programlarını konuşmaya gerek bile yok. Tam bir kepazelik. Argo konuşmalar, küfür, hakaret, TV bağlantıları, ne varsa mevcut? Salonu dolduran bir sürü cahil kadın (aralarında erkek de var ya) kah göbek atarak, kah kahkaha atarak ve de sözde yorum yaparak sahnedeki rezaleti seyrediyor. Burada en kazançlı olan, programların sunucusu. Çünkü o bu işsizlik ortamında parayı götürüyor. Hakkı mı değil mi? Yorumu size ait. Bazı programlarda rezalet çıkararak afişe olanlara da hemen talip geliyor. Ya bir dizide hemen rol alıyor, ya da filanca kanalda hemen yüklü maaşla işi hazır!
Gazeteler ise ayrı bir alem. Magazin servislerinde çalışan zavallı muhabirler günlerce mankenlerin peşinde haber yaptıklarını sanıyor.  Mankeni ?ünlü manken' diyerek sunan haber spikerleri mi ararsınız? Mankenin ünlüsü- ünsüzü nasıl oluyor? Ayrı bir konu? Ünlüsü, böyle rezaletleriyle afişe olunca oluyor herhalde?  Memleketin birçok hayati sorunu varken medya kepazeliklerle uğraşıyor?Yazık? Çok yazık? Seviyesizlik ve ahlaksızlık bu ülkede artık ödüllendiriliyor. Diğer yanda 200 TL dershane borcu yüzünden evine haciz gelip ödeyemeyen kadının öğrenci oğlu utancından intihar ediyor, anne hapse atılıyor? (gazete haberi)
Aslında utanacak olan o genç değil. Ona bu borcu çıkartan ve ölümüne neden olan zavallı avukat ve dershane sorumlusu. Trilyonları cebe indirenler ise sokakta dolaşıyor. Bir kısmı da halen soymaya devam ediyor. Ama maddi gücü olmayıp ama gururu ve şerefi olup bu uğurda ölmeyi yeğleyenler de var bu ülkede? Bu çarpıklıklar düzelmedikçe bu ülke adam olmaz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.