Dün 10 Ocak'tı. 1961'den bu yana ?Gazeteciler Bayramı' olarak kutlanan bu gün, 1971'den itibaren de, ?Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanıyor. Toplumda çok az kişinin bildiği ?Çalışan Gazeteciler Günü' dün az da olsa birkaç toplantı ve anma mesajıyla kutlandı. Ama çalışan gazeteciler hallerinden memnun değildi.

Biz gazetecileri yakından ilgilendiren bu özel gün dolayısıyla başta Başbakan Erdoğan olmak üzere siyasi parti temsilcileri mesajlar yayınlayarak kutlama dileklerini iletti. Başbakan mesajında, farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplum bilinçlenmesinde, dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı olduğunu belirtti. 

İstanbul'daki kutlamalarda TGC ve bazı basın kuruluşu temsilcilerinin yaptığı toplantılarda ?Çalışan Gazeteciler Günü'nün sorunlarla kutlandığı belirtilerek, zor şartlar altında çalışan gazetecilerin güvenlikten yoksun bir yaşama mahkum edildiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada; "Gazetecilerin, ?fikir işçisi' olarak haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle 10 Ocak günü, 1961 yılından 2008 yılına kadar ?Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanıyordu. Ancak, zor şartlar altında çalışan gazetecilerimizin yıpranma hakkının kaldırılması daha ciddi sıkıntıları ortaya çıkarmıştır.

Zor şartlar altında çalışan gazeteciler, yapılan son düzenleme ile birlikte güvenlikten yoksun bir yaşama mahkum edilmiştir. Mevcut yasada iyileştirmeler yapılarak hakların geri verilmesi ve yasanın tekrar işlevsel hale getirilmesi şarttır. Bu günün gazeteciler günü olarak değil gazetecilerin dayanışma günü olarak kutlanması gerekir" dendi.

Öte yandan; bölgemizde Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği gazeteciler günü kutlaması takdire şayandı, anlamlıydı ve diğer ilçelere örnek nitelikteydi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve İlçe Başkanı Şahmetin Yüksel'in gazetecilere verdiği plaket ise apayrı bir gurur ve onur vesilesi  oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.