Nedense biz toplum olarak hep bugüne kadar geçmişimizle övündük durduk. Ve de halen de övünmekte devam ediyoruz. Özellikle de milli günlerimizde? Geçmişimiz, muhakkak ki büyük kahramanlıklarla, başarılarla dolu. Bir millet geçmişini unutursa geleceğini hiç göremez.  Buraya kadar her şey iyi güzel de artık biraz bu geçmişle övünmeyi bırakmanın zamanı geldi de geçiyor gibi... Artık ileriye bakalım?
Bugüne kadar hep,?geçmişte şunları yaptık, şu kişiler vardı vb.' gibi anlatımlarla övündük durduk... ?Ne yapabiliriz, eksiklerimiz nedir?' Hiçbir zaman demedik. Denemek isteyenleri de hemen birtakım yollarla susturuverdik.  Bakın, büyük siyaset adamı-asker Atatürk daha 1920-23'lerde, geriye bakmadan nasıl da ileriyi görmüş. Cumhuriyeti kurarak ülkede demokrasiyi yerleştirmiş. Bugünleri o günlerde görmüş. Meşhur ?Nutku'nda ne güzel belirtiyor bugünleri.
Peki Atatürk'ün, hiç geriye dönüp de gururla anlattığı, övündüğü şeyler olmadı mı? Tabii ki oldu? Kendisinden önce, ülkedeki Osmanlı dönemi icraatlarından başarılı olanlarını Atatürk de zaman zaman  gündeme getirdi. Ama o hep ileriye dönük çalıştı. Ve bugünleri yarattı. Ne yazık ki bu büyük devlet adamı artık yok? Ortada devlet adamcıkları var maalesef! Hâlâ geriye bakıp geçmişle övünüyoruz...
Oysa ortalığın hali meydanda. Terör en büyük sorun... Ekonomi her ne kadar ?yolunda' dense de hiç de öyle değil? İşsizlik önemli bir sorun... Emekliler zor durumda... Milli eğitim, sağlık sorunları... Çalışanlar huzursuz... Protestolar, grevler? Bir kesim de;  öyle vurdumduymaz ki... Yiyor, içiyor, eğleniyor. Sanki bu ülkede yaşamıyor...
Politikacılarımız,  yandaşlarına her şeyi toz pembe göstererek, Türkiye'nin gelişmekte olduğunu, sorunların çözüldüğünü, daha da iyi duruma geleceğimizi empoze ediyor. Sözde ?etkili siyaset yapıyoruz' diyerek ve de geleceği, sonuçları ne olur diye düşünmeden ucuz kahramanlığa soyunuyoruz.
Artık sağlıklı, gerçekçi, uzağı gören politikalarla olumlu icraatlar yapmalıyız? Biraz çevremize bakalım... İlerisini görmeye çalışalım. Geçmiş; günahıyla sevabıyla geride kaldı. İstikbalimiz ise gelecekte. ?Bugün ve gelecekte neler yapmalıyız'ı planlamalıyız... Zaman aleyhimize işliyor?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72