Hemen her kentimizde şiddet olaylarının önü alınamıyor. Statlarda şiddet, salonlarda şiddet, meydanlarda şiddet alabildiğine arttı. Veee şiddet öyle bir hale geldi ki, müzik konserlerinde izleyici gençler birbirlerine bıçak çekiyor.
Mesela geçen hafta İstanbul Park Orman'da Murat Boz'un, bir okulun yıl sonu etkinliğinde vereceği konser öncesi gençler bıçaklarla birbirlerine girdi, bazısı yaralandı. Güvenlik önlemleri de yetersiz olduğu gerekçesiyle konser iptal oldu.
Şimdi şöyle bir soru hemen insanın aklına geliyor. Bu bir maç değil, öğrencilerin bıçakla ne işi olur? Ve de üstelik lise öğrencileri bu konsere neden bıçakla gider? Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde de Demet Akalın konserinde aynı olay yaşanmış ve konser yarıda kalmıştı!
Bu konser organizasyonunu  tertip edenler neden gerekli güvenlik önlemini almazlar? Türk toplumu maalesef çoğu şeyde olduğu gibi eğlenmeyi de hiç bilmiyor. Toplu halde hiçbir şey yapamıyoruz... Ne statlarda, ne salonlarda, ne de konserlerde...
Toplum ile birlikte disiplin içinde izleme özelliğinden yoksunuz?Konserde bıçak çekmek ne demek... Vahşiliğin daniskası... Çok şaşırtıcı bir durum ama bir sanat organizasyonunda adam öldürüyoruz!
Spor karşılaşmaları, müzik konserleri kardeşliktir. Çünkü spor ve müzik evrenseldir. Dostluk demektir. Gelin de bunu bizim insanımıza anlatın? Sahnedeki sanatçıya pet şişe atıp sahneden kaçırtmak... Fotoğraf çeken muhabiri demir çubukla dövmek... Hakeme ve kızdığımız herkese küfür etmek...
Sahadaki kaleciye veya köşeye gidip korner atmak isteyen futbolcuya eline ne geçerse atmak ve anasına avradına küfür etmek? Şayet tuttuğumuz takım yenilmişse işte o zaman tantana başlıyor? Ne yapıyor seyirci? Sahayı basıyor? Koltukları kırıyor? Dışarıdaki dükkan mağaza ne varsa tahrip ediyor?
Olmadı tribünü yakıyor... Görevli gazetecilerin kameralarını kırıyor! Olayı bastırmaya çabalayan polise taş atıyor, tekme tokat saldırıyor. Polis arabalarını deviriyor. Şimdi sadede gelelim? Biz yıllardır kendimizi Avrupalı gibi görüyor ve Avrupa Birliği'ne almadıkları için de Avrupalıya kızıyor ve "AB'ye girmek hakkımız" diyoruz.
Bu görgüsüzlükle, eğitimsizlikle, vahşetle ve de bu kafayla AB'yi, torunumuzun torunları dahi göremez? Bazı çok bilmişler çıkıp da ?canım Avrupa'da bu tür olaylar olmuyor mu' diyecek. Olsa da böylesi olmuyor ve de suçlular gereken cezayı alıyor? Önce eğitim, sonra da suç işleyene ağır ceza?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72