Yine aynı konuya değineceğiz? Malum olduğu üzere zaman zaman deprem konusu gündeme geliyor veya getiriliyor. Yine öyle oldu. Birtakım profesör ünvanlı, ama nedense felaket telalığını kendisine iş edinmiş bu kişiler herhalde yapacakları başka iş yok ki, televizyonlara çıkarak veya gazetelere röportaj vererek kendilerini unutturmamak istiyor. 
Kendilerine iş çıkarmak için depremle ilgili sözde yorum yaparak aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar. Görsel ve yazılı medyanın ünlü! Muhabir tayfası da tabii müdürlerinin talimatıyla bu kişilerin konuşmalarını, uyarılarını! Heyecanla yayınlıyorlar?
Bu muhterem deprem hocaları her konuşmalarında sözlü ve tatbiki olarak ?deprem önlemleri' diye birtakım şeyler söylüyor ve gösteriyorlar. Oysa bu söylenen ve gösterilenleri şimdi çocuklar bile biliyor. Açıklamalar iyi de peki ne yapalım? Bir dolabın yanında yere yatıp bekleyelim mi? Masa altında mı oturalım?
Ben de diyorum ki; ?Dünya, depremin hangi gün olacağı ile değil- zira her an olabilir- binaları depreme karşı nasıl daha dayanıklı yapabiliriz, diye tartışıyorken, biz hala müneccimlikle uğraşıyoruz'. Bir de diyorlar ki her yüzyılda bir büyük deprem olurmuş İstanbul'da . 
İyi güzel de İstanbul'da o camileri sarayları, medreseleri görmüyor musunuz? Hepsi 500- 600- 700 yıllık eserler. Bu eserlerden sadece Ayasofya en büyük örnek. Bu yapıtlar o kadar yıl nasıl ayakta kalmış? Eğer bu hocaların söyledikleri doğru olsaydı bu minarelerin çoktan yıkılması lazımdı. 
11 yıldır sade konuşuyorsunuz.  O kadar insan öldü önlem filan yok, tedbir de yok. Göstermelik birkaç çalışma dışında. Bu konuşmalar sadece müteahhitlere yaradı ve yarıyor... Eskiden inşaat firmaları televizyona reklam vermezdi. 1999 depreminden sonra ?İstanbul'da büyük deprem olacak' yaygaraları koparılınca vatandaşın elindeki arsalar 3 kuruşa toplandı ve kaç bin dolarlara satılıyor. İstanbul'da boş arsa filan kalmadı? 
Deprem öncesi bu deprem hocaların tanıyan var mıydı? Deprem olacak? Olacak da zamanı belli değil. Şimdi de olur, 5-10 sene sonra da olabilir? Kaç yıldır insanları boş yere tedirgin edip duruyor bu deprem bilginleri. Depremin ne zaman olacağını Allah'tan başka kimse bilemez? 
 İkide bir ortaya çıkıp da milleti korkutmanın alemi yok. Zaten milletin morali bozuk, bir yığın sıkıntıyla boğuşuyor? Ne yaparsak yapalım, kaderimizde o depremi yaşamak varsa yaşayacağız. İl il dolaşarak konuşuyorsunuz? İnsanları eğitmekle, ürkütme farklı şeylerdir, unutmayın?


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72