Ülkemizde bir iş sizlik sorunu olduğu kesin. Her ne kadar yok denilse de bu her yerde ve her sektörde rahatça görülüyor. Hal bu iken diğer tarafta da kahvehaneler özellikle de kış günlerinde günün her saatinde tıka basa doluyor. ?Milli geleneğimizden' kaynaklanmış olsa gerek. Eğer düzenli bir işimiz yoksa gideceğimiz yer kahvehaneler. Buraları insanların adeta ikince adresi gibi olmuş. Oturanlara bakıyorsunuz. Yaşlılar olduğu gibi gençler de buraların müdavimleri?
Kahvehanelerde oturulacak mekanların sağlığa uygun olup olmadığın bakmaksızın, gün boyu masadan masaya turlayarak zamanımızı tüketiyoruz. Kahvehanelere sağlıklı sağlıksız her türden insan girer çıkar.
Yüzlerce insan bu dar, birçoğu da basık tavanlı yerlerde saatlerce kirli havayı teneffüs eder. Bu arada zamanını oyunla geçirmek isteyenler, arkadaş gruplarıyla masaları çevreleyip bir yanda o gün gündemde olan ?geyik muhabbeti' konuları tartışır. Oyun aracı olarak da yüzlerce kişinin elinden geçen okey taşlarını ve kağıtları kullanmak zorunda kalırlar.
Bu arada sağlık koşullarına duyarlı, işletmelerinde her türlü hijyenik koşulları sağlayan müşterisine hizmette kusur etmeyen kahvehane işletmecileri de var tabii. Bu tür sağlıksız ortamların hastalığa davetiye çıkaran, sağlıklı insanların da mikrop kapabileceği ortamlar olduğu, özellikle de sonbahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde, hava değişikliklerinin de etkisiyle böyle kapalı mekanlarda uzun süre kalan kişilerin hastalanma riski yüksek olacaktır.
Bakın hastaneler adam almıyor. Devlet ve özel hastaneler günün her saatinde dolu. İnsanlarımızın yeterince sağlık sorunları var. Bunun yanında bir de böyle yerlerden kaynaklanabilecek sağlık problemleri de insanlarımızı hayli üzecek.
Ülkede birçok genç emekli var. Bu kişiler 15-20 yıl çalışmadan oturuyor. Diyeceksiniz ki, ?çalışan iş bulamıyor, emekli nasıl bulsun'? Doğru da bu emekli eli ayağı tutan, genç kişiler neden part time da olsa bir yerde çalışmaz. Kimse iş yok demesin. İş var da çalışacak insan yok?
Mutlak kalifiye eleman olmak gerekmez. Bakın bir yığın market ve alışveriş merkezi var. Buralarda rahatça çalışılabilinir. Ama isterseniz tabii. Yok, ben aydan aya bankaya gider maaşımı alırım, sonra da kahvede, orda burada vakit geçiririm, neden çalışıp da yorulayım derseniz bu kişilere sözüm yok.
Kimse darılmasın ve kızmasın ama biz toplum olarak maalesef tembel bir milletiz. Çalışmayı sevmiyoruz. Çalışan da yaptığı işinde mutlaka kaytarmayı düşünür? Ondan sonra da geçinemiyoruz diye şikayet ederiz? Hiç kimsenin şikayete hakkı yok. Ne demiş atalarımız: ?İşleyen demir pas tutmaz'? ?En büyük ibadet çalışmaktır'? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.