Biz bunları hak etmiyoruz?

İstanbul? Dünyanın en güzel kentlerinden biri... Tarihi ile, doğası ile bir harika? Gelgelelim son yıllarda ve de günümüzdeki İstanbul'un panoramasına! Öyle şeylerle karşılaşıyorsunuz ki bu kentte doğup büyüyüp, yaşadığınıza nefret ediyorsunuz.

Peki nedir bu yaşananlar? Hiçbir çağdaş toplumda, hiçbir gelişmiş toplumda görülmeyecek cinsten şeyler.

Neler mi insanı canından bezdiren şeyler? İlkellikler?Basitlikler?Basiretsizlikler... Görgüsüzlükler...Rezillikler... Çağ dışılıklar...

Günümüzde, yani her türlü teknolojik imkanların  böylesine elverişli olduğu, olanakların böylesine bol olduğu İstanbul'da; 2010 Avrupa Kültür Başkenti kimliğini kazanmış, Dünya Medeniyetleri Başkentliği'ne aday bir metropolde; nüfusu ile, yüzölçümü ile, tarihi ile, ekonomisi ve turizmi ile dünyanın gözünün önünde olan bir yerleşim biriminde; birçok devletten daha güçlü bir bütçesi ve demografik yapısı olan bir ilde; çevrenin pislik içinde olması, her yağmur yağdığında seller oluşması, bu sel sularına kapılan insanların ölmesi, cadde ve  sokakların geçilemez oluşu, çarpık çurpuk yapılmış sözde asfaltlar...

Belediyeler çalışıyor?Tamam da kime çalışıyor? Vatandaşın cebinden parasını vergilerle al, birtakım ne idüğü belli olmayan yandaşları ihya et. Etraf müteahhitlerle doldu. Kaldırımlar dahil her yerin yasadışı işgali, trafiğin keşmekeşi? Saymakla bitmeyecek bir yığın sorun?

İstanbul gibi bir kentte bu tür görüntülerin yaşanması gerçekten utanç verici bir durum?  Gerçek İstanbullu bunu hak etmiyor. Bu büyük kentte, hâlâ büyük işler yaptık diyenler acaba bu rezaleti, görevlilerin görevsizliğini, yasaların çalışmadığını görmüyor mu?

Herkesin silahlı olduğu, yan bakanın öldürüldüğü, güpegündüz insanların ve evlerin soyulduğu, tecavüz edildiği ve de kimsenin, gördüğü halde müdahale etmediği, sinirlerin sicim gibi gerildiği böylesi yerlerin çoğunda güvenlik gücü yok?

Tabii bu konuda gelmiş geçmiş tüm belediyeler suçlu. Sakın ola ki kimse birbirini suçlamasın? Çünkü  her zaman menfaatler, rant kavgası, yasaların önünde oldu. Şimdi durum böyle, bundan sonra da böyle olacak? Çünkü bizim insanımız vurdumduymaz?

Her şeyi karşısındakinden bekler. Pislik kanında var. Hayvanın oturmadığı yerde rahatlıkla oturur. Temizlik bilmez. Bulunduğu yeri, çevresini, sokağını temiz tutmaz? İşte güzelim İstanbul buna layık değil! Aslında yalnız İstanbul değil, hiçbir şehir, hiçbir insan hak etmiyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72