Seçime son bir hafta. Pazar'a söz milletin. Lakin Ak Parti ile CHP arasında sıkı çekişme yaşanan birkaç yerde, hatlar iyice gerildi. Geceleri sokak aralarında yaşanan afiş, pankart savaşına gündüzleri adayların sözlü atışma ve düelloları ekleniyor. Hırçınlığın nedeni belli: Bir taraf profesyonelce siyasetini yaparken; öbür taraftaki ?yalnız bey' elbette çıldırıyor.
Halbuki ?sabır ve sakinlik' başarmanın yarısıdır. Gerginlik ve hırçınlık bugüne kadar olmadığı gibi hiçkimseye yarar ve fayda sağlamayacaktır. Kimi yerde Flashaber'i bile bu gerginliğin içine çekip, kıyısından köşesinden atışmanın bir parçası yapmak isteyenlere sözüm: "Yapmayın. Kaybeden siz olursunuz. Bırakın da şu son bir haftayı adam gibi yaşamanın tadını çıkaralım"
Tehdit mi? Evet. Tehditse tehdit...
Unutulmasın ki Flashaber, seni de, sahibi olan beni de aşmıştır artık. Yarın, öbür gün sen de ben de gideriz ama halkın malı olan bu gazete emin olun ki burda kalıp, yayın hayatını sürdürürür. Size tavsiyem; Cem Yılmaz'ın, ?Bunlara gerek yok Mayk' reklamını hatırlayıp rahatlayın.
Her seçim arefesi yaşanan bu tür gerginlikleri de hatırlayın. Hele hele de son bir haftayı... Hırçınlaşıp, öfkeye kapılan; yanlış üstüne yanlış yapar. Son gecede bile seçim kaybeder. Siyasetçi değilim ama, onlarca seçimi gazeteci gözüyle izlemiş biri olarak; ?Garanti' sanılan seçimlerin, son bir haftada takınılan kavgacı tavırlar yüzünden nasıl uçuverip gittiğine defalarca şahit oldum...
Şimdi nacizane nasihatlerimden sonra bu hırçın kişilere uyarımı tekrarlıyorum: birkaç gün daha dişinizi sıkın. Stres altındaki beyinlerinizin bulanıklığına sakın olaki Flashaber'i dahil ve alet etmeye kalkışmayın. Adam gibi siyasetinizi yapın beni konuşturmayın. Bir ağzımı açıp da konuşmaya başlarsam; sokaktaki seçmen seni taşlar. Seçim sonuçları şimdiden hayırlı olsun. İyi olan kazansın...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.