Memleketin ?baş belası' bir sorun şu işsizlik. Resmi kayıtlara göre; % 12'leri bulan işsizliğin ana nedeni ise vasıfsız genç nüfus potansiyeli gösteriliyor. İşte onun için; yerel yönetimler, İŞKUR'la elele verdi ilçe kaymakamlıkları ve milli eğitim müdürlüklerinin de desteği ile ?mesleki eğitim kursları' başlattı.

İlk önce protokol anlaşmaları yapıldı. Çekmeköy'den Sultanbeyli'ye, Sancaktepe'den Üsküdar ve Beykoz'a kadar hemen hemen tüm ilçelerde start alan ?istihdam için mesleki eğitim projesi' şimdi gençleri bekliyor. İşsizliği asgariye indirmeyi amaçlayan proje kapsamında başarı gösteren gençlere iş imkanı da sunulacak.

Belirli bir süre çeşitli meslek dallarında kurs görecek olan gençler, vasıfsızlıktan kurtulup vasıflı bireyler olarak topluma tüketici değil, üretici olarak kazandırılacak. Gençler, kurs sonunda alacakları sertifikalar sayesinde daha kolay iş imkanına kavuşacak. İlkokuldan liseye herkesin katılabileceği kurslarda harçlık da verilecek.

Teorik ve pratik eğitimlerden oluşacak olan kurslar yakında başlıyor. Günlük 5-8 saat arasında değişecek olan dersler, uzman eğitmenlerce verilecek. Kurslar, haftalık 40 saatlik eğitimleri kapsayacak ve ortalama 6 ay sürecek. İŞKURİstanbul Müdürlüğü bünyesinde kurgulanan projenin yereldeki ayaklarını ise belediyeler üstlenecek.

Umut vaat eden projeye herkes destek olmalı. ?İşsizim' diye yakınan ve kahve köşelerinde vakit öldüren gençler şimdi elini çabuk tutsun ve kurslara derhal müracaat etsin. Hem 6 ay boyunca yapabilecekleri bir meslek dalı üzerine eğitim hem de bu sürede aylık 450 lira gibi harçılığını alsın ve kendini geleceğe daha sıkı hazırlasın.

İşin ucunda belediyeler olduğuna göre; onlar da hiçbir ayrım yapmaksızın projeyi tüm tabana yaymalı ve konuyu herkese duyurarak eşit ve adaletli bir uygulama yapmalıdır. Uzun sözün kısası; yerinde bir proje olan bu kurslar, kısa vadede olmasa bile gelecekte işsizliğin önüne iyi bir set çekecektir. Onun için destek olalım...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72