Belediye çalışanları bölgelerinin gelişiminde birebir rol oynarlar. Onların yapıcı davranışları, akılcı ve hızlı çözümleri sayesinde yatırımcılar o bölgeye yatırım yapmak için cesaretlenirler. Tam tersi davranışlarda ise yatırımcı ürker ve daha rahat çalışacağı Belediyenin olduğu bölgelerde yatırım yapmayı tercih eder.

 

Personelin artı ve eksi davranışları, Belediye Başkanına başarı veya başarısızlık olarak yansır. Seçimlere personel girmeyeceğine göre Belediye Başkanları personelini eğitmeli, içlerinde varsa çürük elmalar temizlenmelidir.

 

Arsa yatırımcısını ve sahiplerini görevi olmadığı halde yanlış yönlendirenler, büyük yanlış içindedirler. Arsasında inşaat yapmak isteyen vatandaşa hiç bir bilgisi olmadığı halde imarlar artacak biraz daha bekle, aman yerinizi satmayın buralar uçacak, şöyle olacak böyle olacak diye yönlendirme yapan belediye personeli var. Neler biliyorsunuz diye sorulduğunda bir şey bilmiyoruz tahminlerimiz bu yönde diyorlar.

 

İmar ve Planlama Müdürlükleri Belediyelerin aynasıdır. Buradaki şeffaflık ve hızlı geri dönüşler, Başkanın ve o Belediyenin karnesine artı puan olarak yazılır. İstanbul’da bir günde imar durumu veren imar müdürlüklerinin yanında, bir ayda verenlerde var.

 

Geçmiş dönemlerde gölgesiyle kavga eden bazı belediye çalışanları, bölgelerine yatırım yapmak isteyen birçok yatırımcıyı kaçırmayı başarmışlardı.Çok şükür ki ilçeler kurulduktan sonra bu tür karamsar tablo çizen, gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunan personelin sayısı azaldı.

      

Belediye çalışanları, iyi eğitimli, kapasitesi yüksek, sorun üreten değil sorunu çözen, güler yüzlü ve yapıcı olmalıdırlar. Belediye personeli adeta ticari kaygısı olan özel bir şirket elemanı gibi çalışmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.