Bayram üzeri
tedbir zamanı
Kurban Bayramı yaklaşıyor. Şu kriz zamanında; millet mecburen alışverişe yüklenecek. Giyim, gıda, kurban vs... Çoluk çocuğu kapan, çarşı, pazarın yolunu tutacak. Merdivenaltı zihniyetçilerin en çok mesai yaptığı bu gibi dönemlerde özellikle belediyelerin tedbiri elden bırakmamasında büyük yarar var.
Sadece belediye zabıtası değil, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü jandarma-polis gibi kolluk kuvvetlerine de bu gibi zamanlarda çok iş düşüyor. İstanbul gibi metropollerde; ulaşımdan, güvenliğe vatandaşın her türlü rahat ve huzuru için gerekli tedbir ve önlemler mutlaka alınacaktır.
Sonra bayramda çevre ve görüntü kirliliğine neden olan kurban kesim manzaraları. AB adayı Türkiye'ye yakışmayan, ancak her yıl çoluk çocuğun gözü önünde tekrarlanan aynı rezalet durum, hiç değilse bu yıldan itibaren önlenebilsin. Mahalle aralarındaki bahçe ve sokakların kan gölüne dönüşmemesi için hiç değilse bu kez...   
Özellikle son yıllarda belediyelerin belirlediği pırıl pırıl, satış ve kesim alanları, gerek fiyat tarifelerinde gerekse yoğunlukta herkesin kullanabileceği uygunluğa eriştirilsin. Bu yerlere ulaşım güzergahları akıcı ve rahat hale getirilsin. Yani vatandaş; trafik ve kazıklanma korkusuna kapılıp kendi başının çaresine bakmaya kalkışmasın...
Gelelim çarşı-pazar güvenliğine. Mağazalar, marketler, pazarlar her neresi olursa olsun; tüketiciyi kandıran, aldatan ve olmadık saçma sapan reklamlarla cezbetmeye çalışan satıcıya göz açtırılmasın. Tüketiciyi aldatmaya yönelik mağazalar, zaten vitrininden belli oluyor. Yani bu gibi yerleri tespitte çok fazla uğraşıya gerek yok.
Uzun lafın kısası; merdivenaltıcılara, duygu istismarcılarına ve her türlü vatandaşın malı ile huzuruna göz dikenlere karşı topyekun daha duyarlı ve bilinçli olma zamanlarıdır özel günler. Onun için; bilinçli toplum ve birey ile yetkililerin ortak dayanışması; herkesin rahat ve huzuru için en temel ögedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.