Her aile ocağında anne ve babanın çok değerli bir yeri ve önemi vardır, olmalıdır da. Bir aile ocağında ana ve babanın saygısız fedakarlıkları vardır. Onların aile, toplum ve millet hayatındaki değerini ve önemini kelimelerle anlatmak öyle zordur ki. Onlar, toplumun temelini oluşturan, aile çatısını tutan iki direğidir. Her insan için ana kucağı, baba ocağı sevginin, huzurun sağlık ve mutluluğun kaynağıdır. 2 gün sonra bir Babalar Günü’nü daha kutlayacağız. Peki bu günün özelliği nedir?
Bazı araştırmacılar, Babalar Günü’nün Amerika Birleşik Dev¬letlerinde Batı Virginia’da ortaya çıktığını ortaya atmıştır. Batı Virginia’da yaşayan John Dowdy adlı birinin, annesi öldükten sonra ona bakan babası için böyle bir gün kutlamak istemesi, Babalar Gü¬nü’nün kutlanmasını sağlamıştır.
Babalar Günü, ilk olarak 19 Haziran 1910 tarihinde ABD’de Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Daha sonra diğer eyalet¬lerde de kutlanmaya başlanmıştır, Babalar Günü resmi olarak ise,1924 yılında kutlanmaya başlanmıştır, 1966 yılında ise o dönemin ABD Başkanı Lyndon Johnson tarafından yayınlanan bir bildiriyle her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü ‘Babalar Günü’ olarak kut¬lanmaya başlanmıştır. 
Babalarımız çok fedakar insanlardır. Ailesini geçindirmek için sıcak- soğuk demeden çalışan baba¬larımızı her zaman hatırlamalıyız. Yemeyip yediren, giymeyip giydiren ve bizim en iyi eğitimi almamız için çaba sarf eden ba-balarımızı hiç unutmamalıyız, Tabii istisna babalar kaideyi hiçbir zaman bozmaz… Çocukların tümü babalarını sevip sayar, Babaların özverisini unutmaz ve onun mutsuzluğunu iste¬mez.
Bu nedenle Babalar Günü’nde, babamıza olan sevgi, saygı ve şükran duygularımızı belirtmeliyiz. Bizden uzakta ya¬şıyorsa telefonla onu arayıp hatırını sormalı, sevgi ve saygılarımı¬zı sunmalıyız. Unutulmadığını, unutulmayacağını ve daima hatır¬lanacağını belirtmeliyiz.
Babalar Günü tüm babalar ve baba olacaklara kutlu olsun…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72