Seçime 6 hafta kala siyasi arena hızlanıyor. Analize Beykoz'dan başlayacak olursak; Yücel Çelikbilek'li Ak Parti karşısında Muharrem Ergül'den dolayı CHP, Alaattin Köseler'le bugün itibarı ile bayağı bir önde. Üsküdar'da DSP'nin Levent Kırca'yı çıkarması yüzünden CHP gerilerdi. Ak Parti, Mehmet Çakır'ın açığını Mustafa Kara gibi güçlü bir adayla kapattı.
Çekmeköy'de Ak Parti'li Ahmet Poyraz'la CHP'li Hüseyin Sipahi başa baş çekişiyor. İkisi de birbirinden güçlü. Poyraz'ın meclis üyesi listesinde yanlış yapabileceği, Sipahi'nin de bazı sermaye güçlerinden tepki alabileceği hesaplanıyor. Ama her ikisinin ?bir bildiği' var gibi gözüküyor.
Sancaktepe Arif Sağ'la Ak Parti'ye verilmiştir. Şimdiden hayırlı olsun. Alaattin Ersoy'un ?virane mirası' Sultanbeyli'de Ak Parti akıllılık yaptı ve tam bir halk adamı olan Hüseyin Keskin kozunu oynadı. Ak Parti için Sultanbeyli de Sancaktepe kadar kolay. Tuzla'da ise durum farklı. Çünkü yine ?virane bir miras' var ve karşısında ise Cemil Ekşi faktörü. Mehmet Demirci'den sonra Şadi Yazıcı da hikaye. Tuzla, CHP'ye bugünden ?hayırlı, uğurlu' olsun.
Pendik'te Salih Usta bu kez daha iddialı. Çünkü her seçim yaşanan Karadeniz'li çekişmesi bu defa yok. Ak Parti'li S. Kenan Şahin ise şaibeli bir isim. Kartal'da Bekir Kılıç'a Ak Parti içinde tepkiler var. Lakin CHP sönük ve Kılıç alternatifsiz gözüküyor.
Maltepe ipin ucunda sallanıyor. Fikri Köse gidebilir. CHP, hiç ummadığı yerde seçim alır. Ataşehir'de Ömer Abamor ve Battal İlgezdi kozlarını paylaşacak. Ümraniye'de seçim havası maalesef yok henüz. Mehmet Bingöl ve CHP adayının alternatif oluşturacak henüz bir girişimini gören, duyan ya da bilen kimselere rastlamış değilim. Hasan Can'a şimdilik rakipsiz...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.