Anadolu ve Avrupa arasındaki işkence!

Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayan en önemli nokta Altunizade'de trafik işkencesi çekilmez hal aldı. ?Vizyon projeler' ve ?kentsel dönüşüm' adında uygulamalara imza atan büyükşehir, Haydarpaşaport, Galataport, Dubai Tower, vb. gibi projelerle kenti pazarlarken, bu işlerin hayata geçmesi durumunda oluşacak trafik yükünün getirilerini hesaplıyor mu acaba.

Yerel yönetimler tarafından projelendirilip yapılan kavşak ve yol yapımlarının getirdiği sonuç açık. Altunizade- Köprü girişi kavşağı gibi yapılan bazı kavşakların yanlış olduğu İBB yönetimi tarafından bile kabul edilmiştir.

Altunizade'deki Capitol açıldıktan sonra tek yönlü trafik uygulamasına geçildi. Bu yüzden Bağlarbaşı Meydanı'nda büyük bir trafik karmaşası yaşanıyor. Capitol'ün önünden Bağlarbaşı-Üsküdar yönüne gitmek isteyen araçlar çapraz geçişler yapmak zorunda kalıyor.

Her gün bu yolu kullanan vatandaşlar, büyük bir eziyet çekerken, can ve mal güvenliğini de tehlikeye atıyor. Altunizade'nin göbeğinde Metrobüs durağına giden üst geçit dik ve uzun yapısıyla kullanıma açıldığından bu yana vatandaşlar tarafından eleştiri konusu oluyor.

Yaklaşık 500 metrelik üst geçidi aşmak her babayiğidin harcı değil. Geçidin mimari yapısı da görüntü kirliliği yaratıyor. Üst geçitten Metrobüse ulaşmak için merdivenlerden yürüyüş parkurlarına bir sürü mücadeleler vermek zorundasınız.

Burada yapılacak aydınlatma ve güvenlik kameraları vatandaşı bir nebze rahatlatabilir. Ama nerde?.. Proje kapsamında yapılacak çalışmayla Altunizade Köprüsü genişletilerek, Ümraniye-Boğaziçi Köprüsü ve Ümraniye-Üsküdar istikametlerinde seyredecek araçlar birbirinden ayrılacak ve böylece köprü trafiği rahatlamış olacak.

Projenin bir başka ayağı olan Kısıklı-E-5 Bağlantı Yolu ise, Ümraniye-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametindeki araçların direkt katılımını sağlayacak. Böylece, bu istikamette seyreden araçların Nuh Kuyusu ve Tophanelioğlu Caddesi'ni dolaşmaları gerekmeyecek.

Millet Bahçesi önündeki gereksiz üst geçit ise tam bir çirkinlik abidesi. Üzerinden günde 50 kişi geçmez.  Gereksiz bir geçit. Sürücülerin yollarda geçen zamanı büyük sorun. Metrobüsün  ulaşıma çözüm getireceği düşüncesi maalesef yerini bulamadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72