CHP'li belediye başkanlarının tutumlarını anlamakta gerçekten zorluk çekiyoruz. Yerel seçimlerin ardından çok zaman geçmeden gelişen olaylar, ?bu kadarına da pes dedirten' cinsten. Sözünü ettiğimiz belediyeler Kadıköy, Maltepe ve son olarak bu halkaya eklenen Kartal. Hatırlarsanız, CHP'nin yıllanmış Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yerel seçimlerin ardından işçileri sokağa atmış, o da yetmezmiş gibi borçlarından kurtulmak adına belediye binasının bir katını kiraya vermişti. Yine Ataşehir'de yeşil alanı meclisten geçirerek imara açmış ve buraya yapılan binalara kendisi ve ailesi yerleşmişti.

?Bu Selami Öztürk'ün kişisel hataları' diyerek diğer belediye başkanlarını ayrı tutma umudu içine girmiştik. Ama ne görelim, bu umutlarımız kısa zaman geçmeden yok oldu. Önce Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, ağabeysi Selami Öztürk'ten kopya çekmeye başladı. ?Milli şef' portresi çizen Zengin, meclis üyelerini hiçe sayıp kendi başına aldığı kararlarla epey gündem oluşturdu. Habersizce, bir belediyeye gönderdiği makam aracının daha sonra nerelerde çıktığını hepimiz gördük.

Ve son olarak Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, öyle bir iş çıkardı ki! Hem Zengin'in, hem de ağabeyi Öztürk'ün papucunu dama attı. Yaşanan bu olay ?ye kürküm ye' ve ?devletin malı deniz, yemeyen keriz' atasözlerini hatırlattı. Altınok Öz, meğerse önceki belediye yönetiminin Kartalite projesi için kiraladığı ofisi, kendine özel konut yaptırmış. Önceki Belediye yönetiminin Zaha Hadit döneminde şehir ve mimar atölyesi olarak kullanılmak amacıyla yapılmış, dokuz palmiye evinde yaklaşık 6 milyar liraya kiralanan ofis şimdilerde Öz'ün özel konutu durumu halinde.

Dr. Altınok Öz her ne kadar ?sözleşme bitene kadar buradayım' dese de, ilçede kendisine yakıştırılan ?Ofis Boy' benzetmesinden öyle kolay kurtulacağa benzemiyor. Bir sözüm de CHP il yönetimine? Bu, sadece benim değil, bölgedeki halkın, emekçinin ve işçinin sözü! Partinin belediye başkanları bunları yaparken tepedekiler neden bu kadar duyarsız ve kayıtsız?! Belediye makamlarını dolduran bu başkanların pervasız ve sorumsuz girişimlerine neden birisi dur demez?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72