Birkaç gün içinde ilgimi çeken ama çok da üzen o kadar çok olaylar oldu ki? Ve de bunların çoğu İstanbul gibi bir mega kentte yaşandı? 70  yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Burada doğdum ve de öleceğim. Yıllar içinde  ne yağmurlar, fırtınalar, karlar gördüm. Ama son birkaç yıl içinde İstanbul ve diğer yerlerde yaşanan dramatik olaylara rastlamadım.

***

Geçtiğimiz gün yarım saatliğine yağmur yağdı. Tesadüfen Üsküdar'da yoldaydım? Aman Allah İstanbul'da cadde ve sokaklar geçilmez oldu. İnsanlar mahsur kaldı. Cadde ve sokaklardan dereler akıyordu? Ev ve işyerlerini su bastı.  Marketlerde insanlar mahsur kaldı?İnsanlar ölümden döndü? Maddi zararın ise haddi hesabı yok. Hamdolsun can kaybı olmadı! ? Kaldırımlar ve caddeler dere haline dönüştü?

***

İlçe belediyeleri atıp tutuyor. Biri 40 tane kültür merkezi yapmışmış, her mahallede kültür merkezi varmış diye gururlanıyor? Ben de diyorum ki o kültür merkezlerini hangi kültürlü vatandaşa yaptın? Daha sokakta yürümesini bilmeyen, konuşmasını bilmeyen, eğitimsiz ve görgüsüz vatandaş için mi? Sen o gösterişli kültür merkezlerine harcadığın parayı idaresi ile sorumlu olduğun ilçenin alt yapısına harcasaydın yolda mahsur kalmazdı bu vatandaş?

***

Maalesef  belediyelerin çoğu çalışıyor gözüküyor? Göstermelik; cadde ve sokaklarda süslü taş döşemeler, gereksiz alt-üst geçit yapmalar? Uzadıkça uzayan sokak ve cadde onarımları? Nedeni, ayrı ayrı yandaş müteahhitlere verilerek bunların sebeplenmeleri sağlanıyor. Örnek mi? Gelin de şu Altunizade trafiğini çözüme kavuşturun?  Ümraniye trafiğini çözümleyin? Her sabah-akşam insanlar ve araçlar işkence çekiyor?

***

Buraları görme zahmetine katlanarak çözüm üretecek bir belediye yok mu? Demek ki yok? Kömür, erzak dağıtarak, kültür merkezi yaparak belediyecilik yaptıklarını sananlar milleti kandırmasın.  Zavallı aç biilaç vatandaş da bunlara kanmasın?

***

Maalesef belediyelerin çoğu sınıfta kalmıştır? Yeter artık, biraz altyapıya önem verin? Altı olmadan bir şeyin üstü olmaz. İşinize geldiğinde modernizmden, Avrupalılıktan dem vuruyorsunuz. Bu anlayış ve icraatla maalesef, bırakın Avrupalı, Afrikalı bile olamazsınız.

***

Bazı kişi ve kurumların varlığı ile, bazı üstün azınlıklı insanların yaşam tarzlarına bakarak ülkede ekonominin yolunda gittiğini, işsizlik ve açlığın olmadığını insanların gözünün içine baka söylerseniz inandırıcı olmazsınız?Yaşayarak bu çarpıklıkları her gün görüyoruz? Bu ülke insanı bunları hak etmiyor. Yeter artık. Başaramayan çekilip gitmeli. Bu da bir erdemliliktir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72