İstanbul, kuzeye doğru hızla büyümeye devam ediyor. Büyümenin getirdiği bir takım sorunlar da elbette mevcut. Bu sorunların başında ulaşım ve yol gibi sıkıntılar yer alıyor. Bölgemizin tarihi geçmişi ile meşhur beldesi Alemdağ'a Şile otobanından hala doğru dürüst bir giriş olmaması ciddi kazalara neden oluyor.

 Yalnızca Alemdağ değil tabiî ki. Alemdağ ın kuzeyinde kalan Reşadiye, Cumhuriyet, Hüseyinli, İsaklı gibi köylere de bu yoldan gidilmek zorunda. Ancak şimdiki Alemdağ'a otobandan giriş şekli çok tehlikeli bir yol.

 Şile istikametinin yoğun kullanıldığı hafta sonları bu yolu kullanmak adeta imkansız hale geliyor. Bu yer ölümcül kaza riski yüksek olan bir yol. Halbuki Taşdelen yolunu kullanmak daha mantıklı ve riski az. Ancak Taşdelen Caddesi'nin de devamlı kalabalık olmasından dolayı ciddi zaman kaybı ve yoğun trafik oluyor.

 Ulaşım Daire Başkanlığı'nın Taşdelen'e Şile yolundan giriş çalışmaları yaptığını biliyoruz. Ancak bu, sadece Taşdelen'e Şile yolundan giriş sorununu çözer ve içeride yoğunlaşmaya neden olur. Taşdelen sapağından sonraki Alemdağ Ekşioğlu sapağından üst veya alt geçit yapılarak Alemdağ'a Şile yolundan güzel bir giriş yapılmalıdır.

İmar planları ve 2/B çalışmalarında son aşamaya gelinmesi bölgeye ilgiyi daha da artırıyor. Bölgedeki boş meskenler birer birer doluyor. Okul projeleri hızla devam ediyor. Hızlı bir nüfus artışı var. Milletin gerisinde kalmamak için ilgililer şimdiden bu konuya eğilerek Alemdağ'a Reşadiye'ye Şile yolundan güzel bir giriş ve çıkış yapmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72