Telefonlar akıllandıkça insanlar aptallaşıyor… Hemen herkesin elinde görmeye alıştığımız, kimilerine göre statü göstergesi sanılan akıllı telefonları, sizce olması gerektiği gibi kullanıyor muyuz? Sorunun cevabından önce, biraz ön bilgi vermekte fayda var. İşletim sistemleri ve donanımlarının sağladığı imkanlar sayesinde bir akıllı telefon ile bilgisayarda yapabileceğimiz ileri profesyonel çalışmalar dışında her şeyi yapabilmemiz mümkün.

Ancak kullanacağınız telefonu istek ve ihtiyaçlarına göre almak en sağlıklısı olur. Kimi üst sınıf telefonlar ileri düzey uygulamaları rahatlıkla çalıştırıp beraberinde arka planda işlem yapmanıza olanak sağlarken fiyat açısından daha makul olan orta sınıf telefonlar ise birkaç konuda eksik olsalar da çoğu ihtiyacınızı sıkıntı yaşamadan gidermenize olanak sağlıyor.

Bir örnekle açıklamak gerekirse, eğer telefonunuzu yalnızca sosyal paylaşım sitelerine erişim, not tutmak, hatıra fotoğrafı çekmek ve oyun oynamak için kullanacaksanız orta sınıf bir telefon ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar.  Peki ya öyle mi kullanıyoruz… Sanıyorum hayır. Bizde durum biraz daha farklı… Biraz statü kaygısı, biraz gösteriş merakı… Çok sayıda üst sınıf telefon kullanıcısı, telefonunun çoğu özelliklerini kullanmıyor bile. Kısacası aldıkları hizmetin çok üzerinde ücret ödüyor...

Unutmamak gerek hala teknoloji açısından başkalarına bağımlı bir ülkeyiz. Açgözlülüğümüz yabancı şirketlerin kasalarını dolduruyor bizim şirketlerimizin değil. Bir daha düşünmekte fayda var, yoksa teknolojik ürün satın alayım derken gösteriş merakımızı gideriyor olmayalım… Ne işiniz var akılla, akıllıyla. Dünyada teknoloji her gün değişiyormuş. Tamam bu gelişen teknolojiye saygı gösterelim de  eğer huzur arıyorsak akılsızı tercih edelim… Başımız da ağrımaz…

Çin yapımı, Kore dağıtımı dinleme cihazının 100-150 TL’ye satıldığı memleketimizde,

akıllı insan; aklını kullanır, akılsız telefon taşır. Kamerası bulunmaz. E-mail atılmaz…Sosyal ağ taşımaz. Çevir numarayı, yap konuşmanı, bitir işini. Akıllıyla hiç uğraşma. Kablosuz internete bağlanacağım, tweet atacağım, Facebook’tan yer bildireceğim, maç sonunu öğreneceğim telaşı… Bunlar boş şeyler. Akıllı insan; her daim aklı telefonda olan değil, aklı başında olandır. Akıllı bir hayat, akılsız telefonla yaşanır. Allah akıllı telefon yerine, akıl versin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72