Malum, spor deyince aklımıza ülkemizde sadece futbol geliyor. Onun için de hemen her gün futbolla yatıyor, futbolla kalkıyoruz.. Bu konuda; dünyada herhalde spordan anlamayan tek ülkeyiz. Durum böyle olunca da  televizyonlarımızın hemen her kanalında futbol maçlarını yorumlayan birtakım kişiler var.
***
Bunların bir kısmı futbolu bırakmış kişiler. Bir kısmı eski hakem, bir kısmı gazetelerde köşe yazarı? Bu programları açıyorsunuz; başlıyor futbol geyiği, bitiyor futbol geyiği. Yahu dünyada futboldan başka spor dalı mı yok? Hadi bırakın dünyayı, çünkü dünyadan haberiniz yok, peki Türkiye'de de mi başka spor dalları faaliyet göstermiyor? Biraz da onlardan bahsetsenize?
***
Var ama bu yorumcular o sporlardan anlamıyor ki? Hoş futboldan da pek anladıkları söylenemez ya? (müstesnalar hariç) Herkes futbol uleması kesilmiş. Buna karşın kulüpler ve milli takımlar bazındaki acınacak halimiz de ortada. Ama asıl üzücü şey, bu yorumcu zatı muhteremlerin aldığı astronomik ücretler. Hem ekonomik krizin olduğu şu günlerde, hem de ülkemizdeki açlık ve işsizlik had seviyede iken bu kişilere neden bu yüksek ücretler verilir@f12 Bu rakamların normal bir ortalaması alınamaz mı@f13  
Tarafsız gibi görünen ama taraflı olarak konuşan yorumcular? Anlaşılır gibi değil? Dinleyelim diyorsunuz? Canınız sıkılıyor. Anlaşılır gibi değil? Nasıl bir rant bu böyle. Neticede futbol bir oyun? Bu kişiler şimdi oturuyorlar; ?top şuraya gitseydi, yok adam şurada dursaydı, yok şöyle olsaydı, yok böyle olsaydı' deyip milyarları götürüyorlar? Bunlara ödenen paralar da vasıtalı olarak vatandaşın cebinden çıkıyor? Anlamak çok zor?
***
Bu yorumculara soruyorum, lütfen düşünün, ahkam kestiğiniz bu TV kanalları halkın kanalı mı yoksa paranın kanalı mı@f14  Para adama bir alıştı mı daha yakasını bırakmıyor. Ne demişler, hiçbir şeyin olmasa da ?şansın' olsun yeter? Baksanıza adamlara oturduğu yerden bile para akmaya devam ediyor! TV kanallarında yorumcu enflasyonu var. Çıkıyorlar ekrana, hemen her konuda maşallah o kadar çok biliyorlar ki? Al sana saatlerce ekranda ?geyik muhabbeti'? Bu kıymetli yorumcular neden acaba ilgili oldukları branşlarda değerlendirilmiyor@f15 Yoksa oralarda yararlı olamıyorlar mı@f16
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.