Halk arasında 'sonradan görme' diye bir tabir ve de bu tip insanlardan çok vardır. Her zaman olmuş ve de günümüzde de olmaktadır.  Hemen her ülkede 30 yaşından sonra daha çok para sahibi olup, sosyal sınıfını değiştiren, çevresine şov yapan insan tipleri var.

***

Bir yerde bunu anlayışla karşılamalıyız? Ama bazı özel günlerde, herkesin 'insan' gibi düşünmesini istemek ve beklemek hakkımız sanırım. Sonradan görmeler de  dahil olmak üzere. Ne kadar zengin olursan ol, önce insan olmayı öğrenecek. Örneğin bu öğrenme okul çağlarından başlar?

***

Çocuklara eğitimlerini daha başlangıcında neyin faydalı neyin zararlı olduğunu öğretmek şart. Ancak bu şekilde çocuklarımızı korumuş oluruz. Bazı zararlı hareketler ileride çok kötü bir kuşağın oluşmasına sebep olabilir. Oluyor da zaten. Bunu ilkokul öğretmenlerine sorun. Eski ile yeni öğrenci arasındaki fark, toplumun aynası.

***

Zengin aile çocuklarının gittiği ilköğretim ve anaokullarında 'yılbaşı baloları' düzenlendi. Ünlü! kişilerin çocuklarının gittiği o çok pahalı anaokullarında inanılmaz törenler tertip edildi. Tabii bu etkinlikler  profesyonel şirketler tarafından ve de büyük paralar karşılığında yapıldı.

***

Ve öğrenciler de iyi para ödedi. Tabii şimdi; ?Alan razı, satan razı bize ne?' diyenler olacaktır? Peki diğer tarafta, ?Bir yavrum var, onun için çalışıp para kazanıyorum' diyen babaya ne denir? Günümüzde çocuklar, analardan, babalardan çok daha duyarlı.

***

Eğitim ordusunun fedakar ve vefakar kahramanları? Madem sizler iyi eğitimcisiniz. Bu, çok parlak yılbaşı projelerini erteleyip bu masrafa girmeseydiniz?  Bırakın çocuklar tatil yapsınlar... Çünkü öğrencilerinize yardım etmeyi, paylaşmayı öğretmek için en uygun ortamdayız. Daha sosyal olurlar, daha iyi insan olmak için yola çıkarlar.

***

Çocukları, Noel Baba, Pamuk Prenses kıyafetleriyle ortalıkta dolaştırmasaydınız? Pastalar yemeseydiniz. Ve de o harcanan paralarla paralarla battaniye, uyku tulumu alarak Van depreminde evsiz kalanlara gönderseydiniz bu çocuklar ?hayır olmaz' demezdi. Hatta bu çocukları daha bir mutlu ederdiniz.

***

Hiçbir çocuk da, ?Bana ne, ben Noel Baba kıyafeti istiyorum' demezdi. Almak isteyen annesine de ne, ?Sen ne duygusuz kadınsın. Bizim de evimiz yıkılıp, sokakta kalabilirdik' derdi büyük ihtimalle. Çocuklar görgüsüz, sadece başkalarına şov yapmak için yaşayan kadınlardan çok daha duygusal ve düşünceli...

***

Şöhreti, Bizans surlarından yola çıkıp, Balkanlar'ı aşarak Viyana kapılarına dek uzanan İstanbul sosyetesinin ele avuca sığmayan güzel kadınlarının çocukları, dünyanın en pahalı çocuk markalarının hazırladığı dekorda eğlendiler. Şimdiden Armani, Polo, Mothercare, Kabbula'nın ne olduğunu öğrendiler... Bravo siz anne-babalar ve de eğitimcilere!!! Ne yazık ki sizler sınıfta kaldınız?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72