Aday olanlar ve olamayanlar

12 Haziran seçimlerine iki ay kala; aday belirlemede son düzlüğü geçen siyasi partilerde heyecan zirvede. Aday listeleri bugün açıklanıyor. ?Kalanlar, gidenler ve meclise girmesi muhtemel yeni isimler' hepsi belli oluyor.

Hafta sonu Ankara'da siyaset kazanı fokur, fokurdu. Biz de Flashaber olarak oradaydık. Parti genel merkezlerini tek tek ziyaret edip, oradaki havayı teneffüs ettik.

Heyecanla bekleyen; beklerken de oraya buraya, ona buna koşuşturan aday adaylarıyla uzun uzun sohbetler ettik. Aday adaylarının hepsi umutlu ve hepsi kendini bu işi hakedenlerin başında geliyor.

Kimi partideki emeğine güveniyor, kimi cv'sindeki bilgi, birikim, şan, şöhret ve de tecrübesine. Aralarında parasına güvenenler de yok değil gibiydi hani. Sonuçta her biri, vatan, millet, hizmet vs. diyor elbette.

Partilerin önce kamuoyu yoklamaları, sonra ön eleme ekibi çalıştı. En son merkez yürütme kurulları, bu isimleri oyladı. Onay görmeyenlerin yerine yedekten yazıldı.

En son genel başkanlar oturup inceledi. Beğenmedikleri noktaları çizip yerini doldurdu. Listeler son kez kayıtlara alınıp, yeniden düzenlenerek son şekline getirildi.

Ve bugün 11 Nisan Pazartesi. Tüm gözler artık YSK'da. İşte o listeler, bugün Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak. Sonrasında ise kamuoyuna açıklanacak.

Yerini beğenenler, beğenmeyenler, kızanlar, küsenler, ?aldatıldım, kandırıldım, duygularımla oynandı' diyenler gırla... 6-7 bin kişi arasında 550 kişi de sevinenler grubunu oluşturacak.

Uzun yıllar aradan sonra ilk kez bir seçimde milletvekili aday adaylığı dönemi bu kadar hareketli ve de mücadeleli geçti. İlk kez aday adayları bu kadar sıkı çalıştı.

Bugün gelinen sonuçta; aday olamayan aday adayları, hakikaten güzel bir performans sergiledi. Partilerin, çalışkan aday adaylarını hiç bir zaman unutmaması lazım... 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72