İstanbul'daki trafik sorunu içinden çıkılmaz bir hal aldı. Artık bu soruna TBMM'nin el atması gerekiyor. Bu konuda daha önce de CHP milletvekilleri tarafından Meclise önerge verilmişti. TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, İstanbul'da trafiği son yıllarda içinden çıkılmaz bir hal aldığı belirtilerek, 45 dakikalık trafik tıkanıklığının kente maliyetinin yıllık 2 milyar doların üzerinde olduğu bildirilmişti.  
İstanbul'da yaşanan trafik yoğunluğunun nedeni, yapılan plan tadilleri. Bu plan tadilleriyle İstanbul katledilmekte. Rant elde etme politikaları devam ettiği sürece ulaşım bir sorun olacak. Yeşil alanları imara açan, İstanbul genelinde çok katlı binalara imar izni veren, kentin her yerine devasa alışveriş merkezleri diken anlayış, trafikte yaşanan sorunları çözemez.
Kentin olur olmaz her yerine yapılan kavşaklar, trafiği azaltmak yerine sıkışıklık yaratmakta, üstelik kentin siluetini bozmakta. Trafikte yaşanan sorunları çözmek için bugüne kadar çeşitli çözüm önerileri sunuldu. Bunlar arasında vize uygulaması, tek-çift plaka vardı. Ama bunların hiçbirisi trafik yoğunluğunu azaltamadı. 
Dünyanın gelişmiş kentleri meydanlarıyla bilinir. İstanbul'da ise meydanlar rant uğruna feda ediliyor. İstanbul'da meydana gelen bir kazada trafik saatlerce kilitleniyor. Herhangi bir yangın olayında da itfaiyenin veya ambulansın sokak aralarına girmesi mümkün değil? Girebilecek olsa bile park etmiş arabalardan giremiyor. 
İşte gelişigüzel yapılanma sonucu İstanbullu bu eziyeti çekmek zorunda. Bu saatten sonra yapılacak bir şey de yok. Herkes kaderini boyun eğmiş durumda? Yıllardır, yasalar düzgün yapılmaz, olanlar da rant ve haksız kazanç peşinde olanlarca kitabına uydurulursa sonuç işte bu olur?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72