Sonunda tebligatlar gelmeye başladı. Aldığımız haberlere göre on beş gün içinde tebligat gelmeyen ev kalmayacak. Bunun yanında kanunda değişiklik yapılması için 2/b mağdurunun çalışmaları da devam ediyor.Ödeyecek parası olan için sıkıntı yok.Parası olmayan korku ve endişe içinde ne yapacağını bilmiyor.Birçoğu kendini hayal aleminde sanıyor.Ben bu parayı ödemem burayı da terk etmem diyenlerin sayısı da az değil.Daha aklı selim olanlar her ortamda mücadeleye devam ediyor.Çekmeköy muhtarları Ankaraya gitmek için hazırlanıyor.Muhtarlar da şaşkın, çünkü tebligatı eline alan muhtara gelip ağlıyor.Ancak muhtar ne yapsın.
Rayiç değerler aylar öncesinde belirlenmiş olmasına rağmen neden açıklanma dı?Ne beklendi?Kanunda belirlenen zaman daralırken rakamların internet sitesine yüklenmesi 2/b mağduruna manevra alanı bırakmadı.
Birçok arazide, rayiç değer belirlenirken kantarın topuzu gerçekten kaçmış.Şerefiye payların da çok büyük hatalar var.Yüksek rayiç değerler ve kısa sürede para bulma durumu, 2/b mağdurunu köşeye sıkıştırmış durumda.Arz fazlasından hakkını devir etmek isteyenlere komik rakamlar teklif ediliyor.
Kanuna göre nakit ödeme yapıldığında %44 indirim yapılıyor. Madem 2/b mağdurunun bu arazilerde %44 hakkı olduğunu düşünüyorsunuz. O zaman bu araziyi satarak %44 ünü 2/b mağduruna ödeyin.Ödeme emri geldikten 3 ay sonra başının çaresine bakamayacak olanlara bir çıkış yolu açın.Milli Emlak’ın belirlediği rakamlar doğru ise, Maliye Bakanlığı yine istediği parayı toplayabilir.
Reşadiye köyünde bir çok arazi sahibi, “belirledikleri değerin %44’ünü bize versinler bizde bırakıp gidelim diyorlar”.Bizi rantiyecinin, tefecinin kucağına atmayın diye Hükümete sesleniyorlar.Aksi halde bu büyük bir hak gaspı olacak diyorlar.2/b mağdurları meclise bu yönde kanun teklifi verecek iktidar millet vekili arıyorlar.Kanuna bir madde ekleyerek binlerce mağduriyetin önüne geçebilir.
70 yıl önce Tek partili dönemde tapuları iptal edilerek, arazilerini kaybedenlerin acısı tazeliğini korurken, 6292 sayılı kanunda gerekli değişikler yapılmaz ise 2/b mağduriyeti çığ gibi büyüyecek. Bu kısa süre içinde, arz fazlalığından 2/b mağduru %44 değerinde dahi alıcı bulamayacak.1
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.