Yoğun çalışmalarımız neticesinde 2/B alanlarında yaşayan kişilerin mağdur olduğunu nihayet anlamaya başladı siyasiler ve toplum. Anadolu yakasının sesi Flashhaber sayesinde konuyu bilmeyen kalmadı. Bu köşedeki 2/B ile ilgili yazılarım internette tıklanma rekoru kırdı.

Başlatmış olduğumuz bakanlığa dilekçe gönderme kampanyası ve bölge milletvekilleri ile görüşmeler sonucu mağduriyeti her yerde dile getirdik ve olumlu sonuçlar almaya başladık. Hükümet, milyonlarca 2/B mağdurunun sesini duydu ve doğru bir hamle ile Anayasa paketine koymaya karar verdi. Devletle küs hale gelmiş 2/B mağdurları da bu karara çok sevindi.

Bazılarının dediği gibi 2/B alanları, öyle zannedildiği gibi orman açarak veya orman yakarak oluşturulmuş yerler değildir. Aksine yüzyıllardır var olan arazilerdir. Cumhuriyet kurulduktan sonra bazı dönemlerde tapuya bağlanmış fakat bazı işgüzarlar tarafından tekrar tapular iptal edilmiştir.

2/B sahipleri yüz yıllarca mağdur edilmiş bu ülkenin namuslu birer vatandaşıdır. Derhal arazileri tapuya bağlanmalı ve devlet 2/B mağdurlarından özür dilemelidir. Ağrı Dağı'ndaki dağa taşa tapu verildiği halde yüz yıllarca kullanıp imar ettiğimiz, vergisini ödediğimiz, yerlerie ecrimisil gönderilmesi ise büyük bir hukuk sorunu olmuştur.

 Sessiz bastırılmış ezilmiş olan orman köylüsünün sorunu çözülmelidir. Birçok orman köylüsü, şehirlerin gelişimi sayesinde orman köylüsü olmaktan çıkmıştır şehirli olmuştur. Ancak arazileri bir türlü şehirli olamamıştır araziler hep köylü kalmıştır. Çünkü araziler bir türlü tapulanamamıştır. Bu bizlerin mi yoksa devletin mi sorunu?

Bugüne kadar ?tapu' verdinizde bu insanlar almadı mı? 133 yıl önce dedelerimizin kurduğu köyün şu anda ilçe olması bizim suçumuz mu? Bu kadar zamanda tapu hak edemedik mi? Bir çok görüşme neticesinde hükümetin bu soruna samimi yaklaştığına inanıyorum. Muhalefetin de desteklemesini bekliyorum. Çözüm yakın gözüküyor?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.