Yarın 23 Nisan. 23 Nisan 1920… Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayramlarından birisi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl bütün yurtta ve yurt dışı temsilciliklerimizde coşku ile kutlanıyor...
Peki 23 Nisan 1920’ de ne olmuştu? 
23 Nisan 1920' de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. O sırada ülkemizi işgalden kurtarmak ve bağımsızlığımızı kazanmak için mücadele ediyorduk. Bu mücadelenin önderliğini yapan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, halkın desteği olmadan başarıya ulaşılamayacağını biliyorlardı.  
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kez kapılarını açtığı gün olan 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti. Çünkü bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu biliyordu. 23 Nisan'ı törenlerle, şenliklerle, oyunlarla, coşkuyla kutluyoruz.
23 Nisan günü Cumhuriyet'imizin milli bir bayramıdır. 23 Nisan 1923′de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması bizim tarihimizde, Türkiye Cumhuriyetini kurmak için atılan en büyük adım olmuştur ve bu özel ve anlamlı günü Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, çocuklara armağan etmiş ve her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı olarak kutluyoruz.  
Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, millî birliğimizin kenetlenmiş bir ifadesidir. Küçük büyük herkese kutlu olsun..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.