Belediye çalışanları bölgelerinin gelişiminde birebir rol oynarlar. Onların yapıcı davranışları, akılcı ve hızlı çözümleri sayesinde yatırımcılar o bölgeye yatırım yapmak için cesaretlenirler. Tam tersi davranışlarda ise yatırımcı ürker ve daha rahat çalışacağı belediyelerin olduğu bölgelerde yatırım yapmayı tercih ederler. Güleryüz ve yakın duruş, yerinden yönetimlerde halkın sempatisini çeker, puanı artırır...

Personelin artı ve eksi davranışları, başkanına başarı veya başarısızlık olarak yansır. Seçimlere personelin girmeyeceğine göre belediye başkanları ve yönetimleri personeli eğitmeli ve özel bir şirket gibi belediyeyi çalıştırmalıdırlar. Bu tür olumlu davranışlar sayesinde bölgede hızlı kalkınmanın yanında, ülke ekonomisine de ciddi katkılar sağlanır.

İstanbul'da bir günde imar durumu veren imar müdürlüklerinin yanında bir ayda verenlerde vardır. İmar müdürlükleri belediyelerin aynasıdır. Buradaki şeffaflık ve hızlı geri dönüşler başkanın ve o belediyenin karnesine artı puan olarak yazılır.

Gelişmekte olan bölgelerde belediyelerin en önemli gelir kaynakları inşaat ruhsatlarıdır. Geçmiş dönemlerde İnşaat ruhsatı alımında müteahhitlere ve kendine özel inşaat yapacak kişilere kan kusturan bazı belediyelerde şu an durum normale dönmüştür. Bu sevindirici bir durumdur.

Geçmiş dönemlerde gölgesiyle kavga eden bazı belediye çalışanları, bölgelerine yatırım yapmak isteyen birçok yatırımcıyı kaçırmayı başarmışlardır. Bunu da başarı gibi görmektedirler. Bu tür ruh hastaları yeni dönemde birçok belediyeden temizlenmiş görünüyor.

Belediye çalışanları, iyi eğitimli, kapasitesi yüksek, güler yüzlü ve yapıcı olmalıdırlar. Belediyelerin ve başkanların dışa açılan yüzlerinin kaliteli, güler yüzlü ve hızlı hizmet anlayışı olduğu unutulmamalıdır. Uzun lafın kısası, personelin iyisi de kötüsü dü başkan ve yönetimin eseridir. Vatandaşın notu çalışana değil direkt olarak başkana yansır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72